Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi a6 c5 1997r - Oświetlenie wewnętrzne tylko przy otwartych drzwiach przednic

kamilo877 02 Feb 2015 16:18 2460 6
    kamilo877
    Level 11  
    Witam mam pewien problem z oświetleniem wewnętrznym auta. Działa ono tylko i wyłącznie kiedy otworzy się przednie drzwi, nie działa natomiast przy zamkniętych drzwiach i przy otwartych tylnych drzwiach. Chodzi o oświetlenie wewnętrzne czyli w podsufitce oraz w drzwiach.
    Sprawdziłem bezpieczniki i wymieniłem na nowe, jednakże to nie pomogło.
    Czy wie ktoś może gdzie tkwi problem i mógłby mi pomóc lub dać wskazówkę gdzie się zagłębić?

Auto jak w temacie.
    Audi a6 C5 1.9 tdi grudzień 1997.
    andrzej20001
    Level 43  
    Mikrostyki w tylnych zamkach,kable-kostki drzwi-słupek.
    Elefan_lw
    Level 13  
    kamilo877 szukałem, szukałem ale moderator nie chciał poświecić swoją mądrością dlatego to trochę trwało... tak jak andrzej20001 napisał tylko masz tam dwa takie mikro styki jeden z nich odpowiada za podświetlenie drugi idzie w kompa. Jeśli Ci się uda to wymień oba bo za chwile możesz mieć problem z drugim.
    kamilo877
    Level 11  
    Witam ponownie wielkie dzięki za odpowiedzi. Gdzie są te mikro styki jeśli można spytać- w drzwiach czy w słupku?
    kamilo877
    Level 11  
    Znalazłem to zdjęcie w sieci. Na żółto i na niebiesko zaznaczone są chyba mikro styki. Tylko że to jest zamek z przednich drzwi. Będzie podobnie?