Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Husqvarna 365 - odpala i zaraz się zalewa.

maxtor1234 03 Lut 2015 13:44 1902 21
  • #1 03 Lut 2015 13:44
    maxtor1234
    Poziom 12  

    Witam, mam problem z Husqvarną 365 gdy ja odpalę i mam pełny gaz to się zalewa i kopci, gdy puszcze gaz to zgaśnie. Wcześniej paliła tylko na ssaniu, czy zimna czy ciepła.

    Proszę o pomoc.

  • #2 03 Lut 2015 13:50
    Rycho T
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Zacznij od gaźnika, a konkretnie sprawdzenia membran i oczywiście regulacja..

  • #3 03 Lut 2015 13:58
    maxtor1234
    Poziom 12  

    Gdyby się zatarła to juz by nie odpaliła tak?.

  • #5 03 Lut 2015 14:44
    Rycho T
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Odkręć tłumik i sprawdź w jakim stanie jest tłok i cylinder, najlepiej daj zdjęcia.
    Wymień też świecę.

  • #6 03 Lut 2015 14:52
    maxtor1234
    Poziom 12  

    Wcześniej paliła na ssaniu to tez bez gazu gasła. Popatrze na ten gaźnik jeśli bedzie to samo to wyśle zdjecia tego cylindra.

  • #7 03 Lut 2015 15:15
    Rycho T
    VIP Zasłużony dla elektroda

    To normalne, że na ssaniu gasła, po prostu ja zalewało.
    To ssanie masz wyłączone?

  • #8 03 Lut 2015 19:20
    maxtor1234
    Poziom 12  

    Nie źle mnie zrozumiałeś gdy ja odpalilem i ssanie wyłaczylem to na wolnych obrotach nie stała tylko gasła.

  • #9 03 Lut 2015 19:40
    shinto
    Poziom 18  

    Witam. Sprawdź na początek układ zasilania. Filtr paliwa, gaźnik do mycia i regulacji,może membrany do wymiany. Słuchaj rad kolegi Rycha T. W maliny cię nie wpuszcza, tylko rób to co ci radzi. Tłumik odkręć i sprawdź w środku cylinder i tłok.Jak są dobre,to sprawdź szczelność silnika (uszczelniacze). Jak nie będziesz wiedział jak kolega Rycho T. cię poinstruuje.

    Dodano po 3 [minuty]:

    Zacznij od tłumika. Odkręć go i wyczyść z nagaru. Przez okienko zajrzyj do środka i ocenisz stan tłoka i cylindra. Jak są rysy, to do wymiany.To naprawdę niewiele roboty i wcale nie boli.

  • #10 03 Lut 2015 19:52
    maxtor1234
    Poziom 12  

    Ok dzięki jutro sprawdzam i dam znać co i jak

  • #11 05 Lut 2015 13:18
    maxtor1234
    Poziom 12  

    Gaźnik czyszczony tłok bez rys jak i cylinder ale pali dalej na ssaniu czy zimna czy ciepła nie stoi na wolnych obrotach jak ustawić?

  • Pomocny post
    #12 05 Lut 2015 13:22
    Rycho T
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Uszczelniacze wału sprawdzone, a najlepiej wymienione?
    Połączenie gaźnik - cylinder szczelne?
    Regulowałeś gaźnik?
    Membrany w jakim stanie, tylko nie pisz, że są dobre bo niedziurawe.

  • #13 05 Lut 2015 14:47
    shinto
    Poziom 18  

    Ja obstawiam walnięty uszczelniacz.

  • #14 06 Lut 2015 08:34
    shinto
    Poziom 18  

    Kolego, ile lat ma ta piła i mniej więcej ile przepracowanych godzin? Uszczelniacze łatwo sprawdzisz odpalając piłę i kierując prowadnicą do dołu lub obracając ją na bok. Jeśli sama zacznie przyspieszać, to uszczelniacze do wymiany. Dochodzi nimi lewe powietrze. Możesz też zdemontować sprzęgło i pompkę oleju i zobaczyć czy okolice wału nie są nadmiernie mokre to wymiana. Piła pracowała w lesie?

  • #15 06 Lut 2015 17:33
    maxtor1234
    Poziom 12  

    Uszczelniacze sa dobre to raczej wina membram w gaźniku juz mam zamowione piła ma 3-4 lata pracuje na tartaku jakieś 3-4 godziny dziennie.

  • Pomocny post
    #16 10 Lut 2015 12:34
    shinto
    Poziom 18  

    3-4 lata po 3-4 godziny dziennie..w tartaku. Fajnie jak wystarczą membrany, ale coś wątpię.

  • #17 12 Lut 2015 18:59
    maxtor1234
    Poziom 12  

    Membrany pomogły stoi na wolnych i chodzi fajnie tylko nie wiem na ile maja byc ustawione wysokie obroty i jaki polecacie kupić licznik do ustawienia wysokich obrotów w miare tani?.

  • #18 12 Lut 2015 19:15
    Rycho T
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Wolne 2700 obr/min a maksymalne 12500 obr/min.

  • #19 14 Lut 2015 16:59
    maxtor1234
    Poziom 12  

    Mam problem z ustawieniem gaźnika piły na wolnych obrotach chodzi ale jak dam gaz to zgaśnie jak się rozgrzeje to chodzi na wysokich obrotach na wolnych tez ale 1- 2min i zgaśnie za każdym razem trzeba palić na ssaniu jak troche piła popracuje to tylko na wosokich obrotach chodzi na wolnych odrazu gaśnie co sprawdzić jeszcze? Jak regulować gaźnik?
    wymylem i wyczyścilem cały gaźnik wymienilem membrany wymieniłem uszczelke miedzy gaźnikiem a cylindrem wyczyściłem filtr powietrza co jeszcze zrobić?

  • #21 14 Lut 2015 19:39
    maxtor1234
    Poziom 12  

    Dziękuję poczytam. No ale jak ja odpale lekko sie rozgrzeje to na wolnych chodzi wiec chyba nieszczelności nie bedzie.

  • #22 15 Lut 2015 01:09
    tomason2
    Poziom 14  

    @maxtor1234 każda nieszczelność nawet najmniejsza, będzie powodowała nie prawidłowości w pracy silnika. Jak dla mnie to obowiązkowo do sprawdzenia szczelność silnika i nie chodzi tu tylko o uszczelniacze, ale także uszczelki między cylindrem i karterami. Sprawdzić trzeba luzy na wale, bo nie raz sprawdzasz uszczelniacz trzyma, ruszysz za czop wału i okazuje się że ucieka, bo taki luz na łożyskach lub też między łożyskiem a wałem lub też luz w gnieździe. Patrzyłeś jak wygląda tłok od stron filtra powietrza ? Poziom paliwa w gaźniku sprawdzałeś ?

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME