Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

vw immo - po zakodowaniu drugiego kluczyka świeci kontrolka immo ale auto odpala

piotr_69 03 Feb 2015 21:48 4488 19
  • #1
    piotr_69
    Level 9  
    Cześć,

    Auto vw polo 9n3 2007 rok
    Zgodnie z ta instrukcja dodałem drugi kluczyk do immo poprzez vag commandera:
    http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?f=25&t=26054

    Niestety zaczęła migać dioda immo dla obu kluczyków ale auto odpala na obu kluczykach. Ujechałem kilka kilometrw przy migającej diodzie immo. Programowanie kluczyka powtarzałem i cały czas to samo.

    Jeśli to tylko błąd to jak mogę skasować go vag commanderem full 1.4 china ?

    dzięki za pomoc,
  • #3
    piotr_69
    Level 9  
    nie sadze, przy wszystkich probach, wpisywalem new key count: 2. Gdy zobaczylem napis .. finished zmienilem kluczyki i wcisnalem ponownie learn. Gdy ponownie na dole napisalo cos tam finished zgasiłem stacyjke. Niestety na każdym etapie kontrolka miga.

    Zastanawiam się jeszcze czy wybrałem dobry model dla polo 9n3 z 2007, wybierałem VW (k-line diagnosis KW1281), zgodnie z opisem ale może trzeba inny np VW (external immobilizer box KW1281) ?

    Dodano po 2 [minuty]:

    faktem jest że gdy zrobiłem drugi kluczyk to nie wyskoczył mi nigdzie napis ze koniec całej procedury i mogłem probowac zaprogramowac kolejny klulczyk. Razzrobiłem niejako "poprawke" i nie wyrzucił żadnego błędu. Pozwolił niejako zaprogramować trzeci kluczyk choć wpisane były dwa..
  • #4
    grala1
    VAG group specialist
    piotr_69 wrote:
    wcisnalem ponownie learn. Gdy ponownie na dole napisalo cos tam finished zgasiłem stacyjke

    Myślę że właśnie tutaj popełniłeś błąd.
    W VCDS wklepujesz liczbę kluczy i wkładasz kolejno je do stacyjki i nic nie klikasz.

    External box Ci nic nie da bo nawet się z nim nie połączysz.
    Tam masz immo w liczniku a nie w osobnej puszcze jak w 6N.
  • #5
    piotr_69
    Level 9  
    To jak inaczej rozpoznać że mam włożyć drugi kluczyk ? Po ok 30s, w oknie key learning, na dole, pojawił się napis cos tam finished i wtedy zmieniłem. Przycisk learn cały czas aktywny, powienienem czekać znacznie dłużej ? Jutro będę walczył dalej..
  • #6
    jokerro
    Level 34  
    Cos mi sie wydaje ze nie odpowiedni sprzęt to robi.
  • #7
    piotr_69
    Level 9  
    a czy vag commanderem mogę jakoś szczytać i skasować błędy ?
  • #8
    rafal.jaro
    VAG group specialist
    A procedura nie mówi że ostatnim kluczykiem trzeba odpalić samochód?
  • #10
    piotr_69
    Level 9  
    a to ciekawe z ta odległoscia pomiędzy kluczykami, jutro wieczorem sprawdze bezpieczny odstęp, przetestuje też sytuację że z drugiego kluczyka ospale najpierw auto. W procedurze obu tych rzeczy nie było..
  • #11
    royal
    Level 13  
    jesli klucze byly by za blisko to wcale by nie odpalil. Przeprowadziles nie poprawnie procedure kodowania kluczy. I procedura nie zostala zakonczona. Albo uzyj VCDS albo sprobuj zakodowac 1 klucz. bo moze dopisujesz dodadkowo 2 klucze do tego ktory juz jest a nie programujesz 2 noweklucze.
  • #12
    piotr_69
    Level 9  
    To dla jasności:
    Mam jeden klucz stary i jeden, który chce dodać czyli powinienem w polu "new key count:" wpisać liczbę 2 ?
  • #14
    royal
    Level 13  
    przeciez napisal ze auto odpala na 2 kluczykach. Wpisz 1 i zobacz czy zakonczy procedure.
  • #15
    piotr_69
    Level 9  
    a wiec wczoraj zrobiłem wszystkie opcje, które proponowaliście i bez zmian: kontrolka swieci, na wszystkich kluczykach pali. Ciekawe czy immo wogole dziala ale nie chciało mi sie wyciągać transpondera. Za kilka dni będę miał dostęp do VCDSa
  • #16
    żałosna udręka
    Level 34  
    Ile pokazuje zakodowanych kluczy? Jaki przypisujesz transponder? Kiedyś musiałem odstawić klucz nr 1 na ponad cztery metry, bo mi jego widział, a nie drugi. (co prawda nie w Vag)
  • #17
    meqqex
    Level 2  
    Witam. Czy udało się rozwiązać problem z mrugającym immo. Dziś zrobiłem dodanie kluczyka tez jak osoba z pierwszego posta z tego samego manuala używajac vag commandera china 1.4. Wyszedł ten sam problem. Immo mruga polo 9N z 2002r najważniejsze ze mimo wszystko auto odpala.
  • #18
    Bejka88
    Level 1  
    Sziasztok immobilaiser kod kellene nekem is renault megane classik 97-es .???Kulcsban sa377 .
    Segitsetek köszi ...
  • #20
    meqqex
    Level 2  
    Mój problem rozwiązany TUTAJ na forum polo opisałem jak rozprawiłem się z tematem.