Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

TV LG 32LC51 i wzmacniacz Yamaha - nie mogę tego podłączyć

Gienek72 04 Lut 2015 17:02 747 6
  • #1 04 Lut 2015 17:02
    Gienek72
    Poziom 2  

    Witam. Jestem tu nowy jakby co i być może nie w tym temacie piszę, ale mam problem. Zamieniam wzmacniacz Technics na Yamaha AX-530, gdyż gdzieś tam wyczytałem, że są dobre do''pociągnięcia''kolumn ALTON. No i mam problem, bo podpinam kable, podobnie jak w Technics i nie mam głosu z tv i decka. Radio amplituner działa ale nie na wejściu TUNER tylko ACCESSORY RECEIVE. Jak podłącze tv przez chinche do PHONO to coś tam słychać, ale dopiero jak dam na full, a w opcji video/aux nie prawie nie słychać. Aha cd działa normalnie. Deck niestety też nie. Generalnie wszystko to na czym śmigał Technics SU-F500M2 na nowym się nie sprawdza. Macie jakieś pomysły, bo jednak zielony jestem. Załączam fotkę tv i wzmacniacza.
    TV LG 32LC51 i wzmacniacz Yamaha - nie mogę tego podłączyć TV LG 32LC51 i wzmacniacz Yamaha - nie mogę tego podłączyć

    0 6
  • #2 04 Lut 2015 22:03
    mihal2002
    Poziom 43  

    Gienek72 napisał:
    podpinam kable, podobnie jak w Technics i nie mam głosu z tv i decka

    Czyli?!
    Ten TV NIE posiada wyjścia audio.

    0
  • #3 05 Lut 2015 06:52
    Polon_us
    Poziom 40  

    Gienek72 napisał:
    Radio amplituner działa ale nie na wejściu TUNER tylko ACCESSORY RECEIVE

    Gniazda Accessory proszę zostawić w spokoju. Muszą mieć założone zwory, tak jak pokazane na zdjęciu. Tam podłącza się korektor graficzny, o ile ktoś ma taką potrzebę.
    Gienek72 napisał:
    Aha cd działa normalnie

    Dla celów testowych, proszę CD podłączać po kolei do wszystkich wejść (Input) - oprócz Phono. Trzeba zweryfikować działanie wejść tego wzmacniacza - od tego trzeba zacząć.

    Przycisk CD DIRECT musi być w pozycji "wyłączone".

    1
  • #4 05 Lut 2015 18:31
    Gienek72
    Poziom 2  

    Dziękuję! Właśnie szło o te Accessory! Używany kupiłem i nie było tam zaworów. Podłączyłem chince na ich miejsce i gra muzyka.

    0
  • #5 05 Lut 2015 21:04
    mihal2002
    Poziom 43  

    Gienek72 napisał:
    Używany kupiłem i nie było tam zaworów

    Jakich zaworów?! :D

    0
  • #6 06 Lut 2015 18:32
    Gienek72
    Poziom 2  

    Zworów, wykształcenie techniczne dało o sobie znać. :D

    0
  • #7 06 Lut 2015 19:16
    Polon_us
    Poziom 40  

    Będę się czepiał :_)

    "Zwór" :)

    Ja wiem, wykszałcenie techniczne :)

    0