Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

onkyo ht-r548 - brak odczytu dźwięku wysyłanego przez PC kablem HDMI

biomechanik 04 Lut 2015 21:34 876 11
  • #1 04 Lut 2015 21:34
    biomechanik
    Poziom 5  

    Sprzęt:

    Onkyo ht-r548
    Asus - windows 7



    Witam, mój problem polega na tym, że po podłączeniu PC do amplitunera poprzez kabel HDMI braknie dźwięku. W ustawieniach systemowych domyślnie ustawiłem wysyłanie dźwięku przez HDMI.

    Podłączyłem kabel pod bd/dvd włączyłem COAX oraz ustawiłem input na HDMI 1 bo to wyjście bd/dvd.

    Specjalnie dziś zainstalowałem windows 7 żeby ruszyć z tematem bo na xp w ogóle nie mogłem wyjścia ustawić. Pomóżcie!

    0 11
  • #2 04 Lut 2015 21:40
    intenso
    Poziom 38  

    Po podłączeniu laptopa to tv za pomocą Hdmi jest dźwięk na tv?
    Wyłącz wejście coaxial w amplitunerze, amplituner mysli że dźwięk dostanie właśnie tym wejściem.

    0
  • #3 04 Lut 2015 21:50
    biomechanik
    Poziom 5  

    Nie mieszajmy w to telewizora ja chce odtwarzać dźwięk z PC na onkyo.

    zmieniłem z coaxial na opt1 (cisza) zmieniłem na ---- (cisza)

    0
  • #4 04 Lut 2015 21:56
    intenso
    Poziom 38  

    A jak chcesz sprawdzić czy z laptopa wychodzi wogóle dźwięk?
    Najpierw trzeba sprawdzić w czym tkwi problem
    Po co bez sensu błądzić?
    Dla wejścia Hdmi wogóle wyłącz wejście cyfrowe. Ma tam nic nie być.

    0
  • #5 04 Lut 2015 22:34
    biomechanik
    Poziom 5  

    podłączyłem tv zrestartowałem PC i nic mi nie wykrywa (faktycznie)

    Dodano po 11 [minuty]:

    co mogę zrobić?

    0
  • #6 05 Lut 2015 19:31
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    biomechanik napisał:
    Asus - windows 7

    biomechanik napisał:
    W ustawieniach systemowych domyślnie ustawiłem wysyłanie dźwięku przez HDMI.

    A sterowniki Audio HDMI zainstalowane?.

    0
  • #7 06 Lut 2015 13:45
    biomechanik
    Poziom 5  

    Witam, nie były. Walczyłem z tym i wreszcie się udało zainstalować sterowniki Realtek, graficznych jeszcze nie dałem rady. Dźwięk nadal nie idzie. Mogę poprosić o wytyczne ustawienia Onkyo? Jestem lajkiem.

    0
  • #8 06 Lut 2015 14:56
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    biomechanik napisał:
    Walczyłem z tym i wreszcie się udało zainstalować sterowniki Realtek, graficznych jeszcze nie dałem rady. Dźwięk nadal nie idzie.

    To właśnie w sterowniku graficznym są zaimplementowane sterowniki do tego celu.

    0
  • #9 06 Lut 2015 23:02
    biomechanik
    Poziom 5  

    dobrze, chciałbym się poradzić co krok po kroku mam wcisnąć w amplitunerze onkyo żeby go dobrze ustawić?

    0
  • #10 07 Lut 2015 08:06
    Polon_us
    Poziom 40  

    Ten komputer - to laptop czy PC?

    Pytam, żeby mieć pełną jasność :_)

    Jeśli PC, to jaka karta graficzna zainstalowana?

    Czy może zintegrowana?

    Jeśli PC, proszę podać model płyty głównej ewentualnie komputera.

    0
  • #11 07 Lut 2015 09:25
    biomechanik
    Poziom 5  

    dzięki za pomoc :) to jest Laptop Asus k71IO

    0
  • #12 08 Lut 2015 01:59
    Polon_us
    Poziom 40  

    Cóż, z wpisów kolegi widac wyraźnie, że laptop jest tu problemem. I od tego trzeba zacząć.

    Proszę zamieścić zrzut ekranu z Menedżera urządzeń. Jeżeli jest tam folder "Inne urządzenia" proszę pokazać jego zawartość na tym zrzucie. I wszelkie foldery z dodatkowymi oznaczeniami typu znak zapytania czy żółty trójkąt.

    trzeba upewnić się, że wszystko jest poprawnie zainstalowane w tym laptopie.

    -1
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo