Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Podłączenie Soundbara LG do TV LG HDMI

piko100 05 Lut 2015 22:17 4389 7
  • #1 05 Lut 2015 22:17
    piko100
    Poziom 12  

    Witam, zakupiłem na aukcji Kabel HDMI 1.4 i chciałem podłączyć za jego pomocą LG lb650v i Soundbar LG NB5540 lecz gdy wybieram HDMI IN w soundbarze a w TV zewnętrzny głośnik to nic nie słychać a na soundbarze widnieje napis OPTICAL czy to znaczy że jeszcze muszę podłączyć kablem optycznym ? Ale to nie możliwe żeby tak było. W TV podłączone jest pod HDMI 1 (ARC) i w soundbarze wsadzałem i pod OUT i pod IN ale bez zmian.. .. Chciałbym dowiedzieć się dlaczego ??

    Na aukcji była grafika że ten kabel posiada wszytko czego trzeba aby to podłączyć[/quote]

    0 7
  • #2 05 Lut 2015 22:22
    sosarek

    Poziom 43  

    Jeśli masz pod ręką inny kabel HDMI to sprawdź czy na nim zadziała.

    0
  • #3 05 Lut 2015 23:23
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    piko100 napisał:
    Chciałbym dowiedzieć się dlaczego ??

    piko100 napisał:
    kupiłem na aukcji Kabel HDMI 1.4

    Powinien to być kabel 1.4a!

    2
  • #4 05 Lut 2015 23:40
    piko100
    Poziom 12  

    Wszystko działa jak należy temat do zamknięcia.


    I kabel nie musi być 1.4a, ten 1,4 też działa bez problemu, ponieważ podłączyłem do Soundbara pod OUT, TV HDMI IN (ARC) (na wyłączonym TV) następnie włączyłem TV ustawiłem w Ustawieniach dźwięku ,,Głośnik zewnętrzny" włączyłem SimpLink, wyłączyłem pilotem od TV a następnie ponownie włączyłem i wszystko działa bez problemu

    0
  • #5 06 Lut 2015 00:47
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    piko100 napisał:
    kabel nie musi być 1.4a, ten 1,4 też działa bez problemu

    KOCUREK1970 napisał:
    Powinien to być kabel 1.4a!

    1
  • #6 06 Lut 2015 01:15
    piko100
    Poziom 12  

    no to w takim razie co daje kabel 1,4a porównując go do 1,4 ? bo nie rozumiem ?

    0
  • #8 06 Lut 2015 09:27
    piko100
    Poziom 12  

    a gdzie jest 1.4 ? Ponieważ ja widze tylko porównanie 1.4 z 2.0 ? Ważne że działa bez problemu na 1.4 ..

    0