Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Huawi E3372s-153 Nie działa LTE na innych kartach SIM

07 Lut 2015 09:13 13587 28
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 34  
    Witam.
    Huawei E3372s-153 z Play działa z LTE z kartą SIM Play jeżeli masz silny sygnał. Jak chcesz aby dział z innymi kartami SIM innych sieci trzeba modem odblokować -najlepiej przez odpowiedni punkt serwisowy telefonów komórkowych.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 34  
    Widocznie ma simlocka jak jest sprawny i jest odpowiedni mocny sygnał LTE, a nie działa z innymi kartami Operatorów sieci komórkowych.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 34  
    Próbowałeś na uniwersalnych sterownikach (bez aplikacji Play) i MDMA czy TopNetInfo?
  • Poziom 34  
    Czytałem gdzieś, żę operatorzy wprowadzili pewne ulepszenia dla posiadaczy modemów z wykupionym abonamentem z pasmem LTE, które to modemy wchodzą [logują się] z priorytetem, a inni na zasadzie mocnego sygnału i kto pierwszy ten lepszy :).:D

    Sprawdź, czy się połączysz na niższych pasmach HSPA+/UMTS/EDGE/GPRS/GSM do sieci niż pasmo "LTE" :)D i zobaczymy,czy masz wykupiony abonament *):)
  • Poziom 30  
    kiss39 napisał:
    Sprawdź, czy się połączysz na niższych pasmach HSPA+/UMTS/EDGE/GPRS/GSM

    Przecież napisał że się połączył tylko z LTE ma problem.
    Tak jak napisał "mantoch"spróbuj innego sposobu połączenia wymuszając LTE np.TopNetInfo
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 34  
    Nie rozumiem jednej rzeczy. Piszesz, że zasięg LTE sprawdziłeś przy użyciu innych modemów, a następnie dodajesz, że Operatorzy twierdzą iż zasięg jest.

    Pytanie może banalne, ale czy Ty w 100% jesteś pewien, że zasięg LTE jest? Czy sugerujesz się jedynie opinią Operatora (wydanymi pozwoleniami)?

    Czy na tych innych modemach był sygnał LTE? Może to UMTS było jak masz tutaj?

    Poza tym w Orange miałem taką sytuację, że karta miała działać w LTE, a nie działała. Także i taką ewentualność musisz brać pod uwagę.

    Prawdziwa kopalnia wiedzy o tym modemie jest tu: http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=582284

    Tu masz kilka postów o zmianie FW (sam się udzielasz, więc powinieneś wiedzieć jak je zmienić): http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=41742

    Jeden z nowszych FW dedykowanych P4 leży tu: http://consumer.huawei.com/pl/support/downloads/detail/index.htm?id=21562

    Przy końcu tego tematu jest dyskusja o tej wersji: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=41387
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 34  
    Jaka antena zewnętrzna? Jaki poziom sygnału?
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 34  
    Firmware można wgrywać jak Ci się podoba. Ważne żeby było dedykowane tej wersji, bo inaczej go uśmiercisz. Może zrób z niego wersję HiLink celem ustawiania z poziomu przeglądarki?

    Poziom sygnału bardzo dobry. Prędkości jak w UMTS co mi się nie podoba.

    Sprawdzałeś czy CID i LAC nie występuje w bazie?

    Danych LTE na ten moment w niej nie ma także jeśli występują to wiesz co mam na myśli: http://btsearch.pl/
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 34  
    Czekaj, czekaj. Po co Ci aplikacja Play Online?

    Odinstaluj ją.

    Użyj uniwersalnych sterowników.

    Do łączenie się używaj MDMA.

    I nie może tak być, że na UMTS i LTE jest ta sama prędkość.

    To, że nie ma w bazie nie oznacza, że to na pewno LTE. Jest mnóstwo stacji, które nie są zweryfikowane.
  • Poziom 30  
    Dziwny masz problem, na drugim zdjęciu widać "jak byk" że masz zasięg LTE wszystkich operatorów ale pozostaje kwestia zasięgu, ja bym podjechał pod nadajnik jakikolwiek z LTE i przy maksymalnym zasięgu sprawdził połączenie.
  • Poziom 34  
    Przy -64dBm na biurku lub -53dBm na oknie to stacja musi być w zasięgu wzroku. Także to raczej nie wina niskiego poziomu sygnału.

    Nie wiesz czy ta stacja jest zasilana radiolinią czy światłowodem? Oraz jak dużo osób może z niej korzystać (nie chodzi o osoby, a o inne stacje w tej okolicy)?

    Postaraj się to ustalić wczytując ten plik w Google Earth: http://www.btsmap.one.pl/uke/linie/linie_2015-01.kmz
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 34  
    Spokojnie. Skąd wiesz, że LTE z tych lokalizacji działa? Baza nie pozwala na dodawanie CELL ID LTE, a to, że w pozwoleniach widnieją aktualne daty wcale nie musi przekładać się na rzeczywistość.

    Najprościej to chyba będzie pożyczyć od kogoś telefon obsługujący LTE i ustalenie czy karty się do niego logują: http://www.gsmarena.com/results.php3?s4Gs=LTE800,LTE1800,LTE2100
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 30  
    A czemu w TopNetInfo przełączasz pasma a nie pozostawiasz na Wszystkie?
    I włącz komunikację AT żeby zobaczyć Cid nadajnika.
  • Poziom 34  
    Jeżeli już mamy być tacy dokładni to FDD 1800 MHz oznaczone jest symbolem BC3:
    Code:
    http://wiki.bez-kabli.pl/?title=AT^SYSCFGEX
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 30  
    A tak przy okazji zauważyłem że łączysz się w trybie NDIS może spróbuj w trybie RAS.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 34  
    Witam
    adax24.pl

    - znasz może link do pobrania oprogramowania z PLAY, chciałbym sprawdzić mój E3276 z tą aplikacją?
  • Użytkownik usunął konto  
  • Użytkownik usunął konto