Witam posiadam Passata b5 2003r. 130km avf auto ma przejechane (tak pokazuje licznik)200 .000 od jakiegoś czasu czuję na kierownicy i drążku zmiany biegów duże wibracje wiem że wątków na ten temat jest pełno ale wszystko co sugerowali forumowicze zostało sprawdzone (dwumas sprzęgło działa poprawnie ,korekcje poprawne ,rozrząd po wymianie brak poprawy ustawiony na 0, poduszki wymienione na Lemfordera odbój silnika również- regulacja poduszek nie pomaga,dolot szczelny ,łącznik elastyczny szczelny plecionka cała, spalanie ok 6l, oleju nie bierze ,silnik suchy brak przecieków ,egr wyczyszczony , silnik jest dynamiczny żadnych spadków mocy ,najlepiej gdybym zrobił komplet logów i wrzucił ,ale to ze względów atmosferycznych teraz nie możliwe .Moja uwaga skupia się na vacum pompie a mianowicie posiadam vacumetr i podciśnienie wynosi -0.7 pompa LUK króciec jest szczelny dodam, że wskazówka od vacumetra nie idzie płynnie potrafi się na chwileczkę zatrzymać po czym idzie dalej myślę o sprawdzeniu ciśnienia paliwa czy możliwe ,że drgania są spowodowane zużyciem pompy? Za wszelkie sugestie będę wdzięczny pozdrawiam.