Bobo - możesz być sobie sarkastyczny, możesz wierzyć w co chcesz.
Ale nie zmieni to faktu, że nie da się z baterii 9 V 6LR61, uzyskać wystarczającej mocy by uszkodzić komórkę organiczną.
Nie używa się w żadnej terapii medycznej prądu, w celu przeprowadzenia dezynfekcji, a szczególnie w ciele żywego człowieka.
W USA patent wystawia się na wszystko. Ma spełnić tylko określone wymogi prawne i wnieść opłatę. Patent wystawia urzędnik rejestrujący patent. Nie znam ich, więc nie wiem czy są idiotami. Na pewno jednak nie są lekarzami, ani naukowcami.
Quote: Powtórzę, patent US #5188738
Podatny patent to opis elektrostatycznego filtra stosowanego przy transfuzji krwi. Ma separować krew od zanieczyszczeń.
Urządzenie niczego nie zabija i na pewno nie przedstawia wspominanego wcześniej urządzenia o nazwie Zapper. Ani nie opisuje jego metody działania.
Co więcej jest to urządzenie doskonale znane i stosowane. Wykorzystuje fakt, że krew z wysoką zawartością hemoglobiny, czyli żelaza, poddaje się wpływowi pól elektromagnetycznych. Poza tym, patent jest już stary i przedawniony, a jego ochrona patentowa wygasła.
Quote: Kapitalny, pisemny dowód na potwierdzenie swojej tezy.
To jest podsumowanie. Dowód był wcześniej, co starannie przemilczałeś w cytatach.
Quote: O tym że każdy myśli, wiedzą wszyscy a czy jest udowodnione klinicznie lub naukowo że myśl istnieje? Czy metodami dostępnymi da się czytać myśli ludzi?
Tak. Udowodniono i wykorzystuje się to. Są już protezy korzystające z odczytywania myśli, ostatnio udało się nawet przesłać myśli jednej osoby do mózgu drugiej. Wiadomo nawet w jakim rejonie mózgu powstają konkretne myśli i jaki poziom parametrów elektrycznych generują.
Można nawet kontrolować myśli człowieka w ograniczony sposób. Np. eliminując ośrodek odpowiedzialny za myśli agresywne.
Quote: Czy kolega aby napewno wie co oznacza słowo flora ( to ogół czegoś zawarty w jakimś obszarze )? Czy pytanie kolegi ma jakikolwiek sens?
Słowo flora oznacza organizmy roślinne. Bakterie są organizmami zaliczanymi do świata roślin. W odróżnieniu od fauny, czyli organizmów zwierzęcych. Do nich np. zaliczamy pierwotniaki. Pytanie ma sens, bo mylisz bardzo podstawowe pojęcia i popełniasz błędy logiczne. Np. nie odpowiedziałeś, a podważasz zasadność bardzo istotnego pytania. Bo flora bakteryjna stanowi element stały naszych organizmów. Jej eliminacja osłabia organizm - dlatego właśnie po kuracji antybiotykowej czy innej, toksycznej dla bakterii w organizmie, stosuje się preparaty celowo zasiewające na nowo naszą naturalną florę bakteryjną.
Quote: A kolega to wie z autopsji?
Nie. Z udowodnionych badań naukowych i medycznych. Może cię to zdziwi, ale wpływ prądu na ciało człowieka bada się od ponad 200 lat. To, że układ nerwowy działa dzięki elektryczności odkryto już w 1763 roku. Już wtedy wiadomo było jakich mniej więcej parametrów natężenia i napięcia należy użyć, by osiągnąć rezultat.
Cudownym lekiem, elektryczność stała się w XIX wieku i wtedy stosowaną ją na wszystko. Jak się okazało - w 99% bezpodstawnie.
Quote: Kolega to ma nas za idiotów? Jak można pisać takie brednie? Świadczy to o niczym więcej jak braku elementarnej wiedzy o działaniu defiblyratora oraz sposobu posługiwania się nim oraz znajomości całego procesu ratowania pacjenta.
Ja takich stwierdzeń nie użyłem. A co do defiblyratora, to mam za sobą dwa zaawansowane kursy resuscytacji oddechowo krążeniowej, włącznie z obsługą tegoż urządzenia. I niestety 3 przypadki zastosowania tej wiedzy w praktyce, czego nikomu nie życzę.
Ale może jesteś znawcą tegoż typu urządzeń? Jeżeli się gdzieś pomyliłem to proszę o sprostowanie. Chętnie się dowiem czegoś nowego.
Quote: I to jest według kolegi dowód na to że zapper jest bzdurą. Wielki Boże, po prostu ręce opadają
To co zacytowałeś - nie. to, czego nie odważyłeś się zacytować bez wyrwania z kontekstu fragmentu wypowiedzi - tak.
Dałem ci prostą metodę testową. Czy zastosowane źródło prądowe jest w stanie ci pomóc medycznie, w stanie silnego zainfekowania organizmu.
Jeżeli nie, to urządzenie na nim oparte nie będzie miało dość energii by wywołać obiecany efekt, skoro czyste źródło tego nie potrafi.
I jak widać - ani razu nie użyłem wyrażeń pejoratywnych, nie podważałem twojej kompetencji i nie łapałem za słówka. Udzielam odpowiedzi na postawione pytania i przytaczam swoje argumenty.
Czy ty, poza cytowaniem kogoś innego, z nie do końca zrozumiałego źródła, potrafisz odpowiedzieć tym samym?
Są proste pytania odnośnie skuteczności tegoż urządzenia:
- ile energii jest w stanie wydzielić zastosowane źródło i czy taka porcja energii jest w stanie:
- przebić izolację skóry by wpłynąć na organizm?
- Zniszczyć przepływem prądu żywą, organiczną komórkę.
- Jak urządzenie wpływa na florę bakteryjną naturalną?
- Jak tym samym działa na komórki ciała ludzkiego?
Dla ułatwienia przypominam, że działanie rażące prądu elektrycznego, jest działaniem termicznym. Czyli - by zniszczyć komórkę, musimy ją podgrzać powyżej 42 °C, czyli temperatury degradacji białka.
Znamy napięcie i opór, możemy wyliczyć prąd i czas jego przepływu. A to pozwala wyliczyć dość dokładnie temperaturę do jakiej rozgrzewa się przewodnik.