Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak ustawić miernik Zużycia Energii Elektrycznej DT21 (EMF-1) kWh?

diabelek666 09 Feb 2015 12:17 7734 8
    diabelek666
    Level 11  
    Witam.
    Nie wiem jak ustawić urządzenie tak żeby mi naliczało kWh.
    Wszystko inne chodzi po włożeniu do gniazdka 230V a kWh nie nalicza cały czas jest 0.0
    Proszę o pomoc w ustawieniu tego parametru żebym w końcu mógł zobaczyć ile kWh mi zużywa dane urządzenie w danym czasie.
    Dziękuję.
    Pozdrawiam.
    retrofood
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Przeczytałeś instrukcję obsługi?
    diabelek666
    Level 11  
    nie wiem czy kiedykolwiek taka miałem :)

jakbym miał to czytać umiem a na necie nie mogę znaleźć opisu tego modelu i ustawień kWh ;(

pozdro
    retrofood
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Więc skąd wiesz, że to się da ustawić?
    diabelek666
    Level 11  
    widzę że nie jesteś w temacie!

Podłączając urządzenie do gniazda 230V wskaźniki pokazują mi pobór V,AMP,W i kWh które cały czas stoi w miejscu, kiedyś (dawno) to ustawiałem ale jak mi się baterie wyczerpały jakby straciło ustawienie i nie wiem jak do tego wrócić.

pozdro

ps więc na 100% się da po to jest taka opcja :)
    diabelek666
    Level 11  
    Spoko ale tu nic nie piszą jak się to ustawia żeby naliczało :(

może ktoś robił takie rzeczy i podpowie?

CZEKAM NA DALSZE INSTRUKCJE może ktoś miał kidyś taki problem i wie jak go rozwiązać ;)

pozdro
    sopatka17
    Level 2  
    Odpisuje bardzo późno i pewnie juz sobie ktoś poradził z tym problemem, ale może komuś pomoże. Więc tak, musimy mieć na początku zakupione 3 baterie LR44. Po włożeniu baterii wyświetlacz pokazuje wartość w V, A, W (w zależności na co przełączymy). W momencie kiedy jest coś widoczne na wyświetlaczu, obojętnie co to przetrzymujemy przycisk funkcyjny przez około 2-3 sekundy i w tym momencie na wyświetlaczu ukaże się nam opcja z ustawieniami ceny za jeden KWh. Oczywiście miernik ma do ustawienia 2 ceny, bo możemy posiadać dwie taryfy, ale gdy mamy jedną, ustawiamy tylko 1 cenę korzystając z przycisków SET oraz UP. Tylko ta funkcja działa jedynie na bateriach i miernik nie może być włączony do gniazdka. Bez baterii funkcja ta jest nieaktywna. 😊 A swoją drogą to miernik godny polecenia.