Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TomTom XXL IQ Routes Edition - Nie można używać tej mapy w tym urządzeniu

pruszyniak 09 Feb 2015 15:42 11349 3
    pruszyniak
    Level 10  
    Witam, posiadam nawigację TomTom XXL która przestała działać, tzn, nie łączyła się z satelitą, moja znajoma chciała zaktualizować mapy bo myślała że w tym jest problem, Zainstalowała TomTom Home i coś źle zrobiła, dokładnie nie wiem co. Teraz po włączeniu pojawia się komunikat: Problem z mapą nie można używać tej mapy w tym urządzeniu: Europa_Central-609. Sam zainstalowałem TomTom Home, nawigacja łączy się można zrobić kopie zapasową, aktualizuje radary. Niestety nadal jest ten sam komunikat. Nie chodzi mi o patchowanie mapy, tylko o wgranie oryginalnej takiej jaka była w momencie zakupu lub całkowicie wgrać software oryginalne do nawigacji. Proszę o odpowiedź
    Antek530
    Level 11  
    Po pierwsze nauczcie się, że jeśli robisz coś pierwszy raz, to dla bezpieczeństwa zrób backup (kopię zapasową). Pobierz oryginalne oprogramowanie np. z popularnego w Polsce "gryzonia": LINK i zainstaluj :)
    Moderated By arnoldziq:

Bzdura, bzdura, bzdura!
    Kolejna taka "pomocna porada" i zastosuję kary przewidziane regulaminem.

• Helpful post
    arnoldziq
    Moderator of Programming
    Proszę się zgłosić do supportu TomTom-a.
    Jeszce nie słyszałem, żeby komuś odmówili pomocy.

Skoro urządzanie jest sprawne i powiązane z jakimś kontem email, to na 100% uzyska kolega od nich pomoc.
    bez uciekania się do "gryzoni" czy innego tałatajstwa.
    pruszyniak
    Level 10  
    Problemem była nieoryginalna mapa w urządzeniu. Trzeba wgrać legalną mapę i problem zniknie. Temat do zamknięcia