Witam serdecznie. Może znajdę jakąkolwiek pomoc wśród forumowiczów. W listopadzie zakupiłem Samsunga Galaxy S4 (I9505) 16gb. Od początku telefon przejawiał "typowe" dla siebie wady - dość mocne nagrzewanie się bez nadzwyczajnego powodu (0 aplikacji w tle i wyłączone GPS, Wi-Fi, dane komórkowe etc.), oraz dość szybko zanikający poziom baterii. Z czasem doszło włączanie się danych komórkowych samych z siebie. Przywrócenie ustawień fabrycznych niewiele pomogło a bynajmniej nie na długo. Jednak problem, który już kategorycznie przeważył szalę goryczy nad moim egzemplarzem to robienie zdjęć w żółtym odcieniu co dopiero zostało przeze mnie zauważone gdy klient przyszedł do mnie do sklepu ze swoją s4 i właśnie ją odebrał z serwisu jednak ze względu na przedni aparat. Okazuje się, że mój zabarwia wszystko na żółto co szczególnie się przejawia na kolorach szarości które zachodzą w kolor kawy z mlekiem i na bieli. W załączeniu zdjęcia porównawcze z mojego aparatu i aparatu, który posiadamy na ekspozycji w sklepie. Oddałem telefon do serwisu Samsunga na naprawę gwarancyjną. Po 2 tyg tel. dotarł z wymienionym aparatem. Włączam i wada nie zniknęła. Wgrałem do pamięci telefonu zdjęcia porównawcze jak w załączniku aby serwisant mógł zobaczyć o co chodzi bo wnioskowałem, że nawet mu się nie chciało sprawdzić czy cokolwiek uległo po tej wymianie aparatu zmianie. Pani przyjmując zgłoszenie dopisała tą informację. Minęły kolejne 2 tyg i co? Serwis odpisał: "Usterki nie stwierdzono, kamera działa poprawnie zgodnie ze specyfikacją producenta dla tego modelu". Czyli ogólnie nie kiwnęli nawet palcem. Zresetowali tel bądź wgrali na nowo soft jak za pierwszym razem i tyle. Co radzicie w takim razie? Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem lub wie jak sobie z nim poradzić? Próbowałem innej aplikacji do robienia foto - to samo. Zdjęcia porównawcze są zrobione przy zachowaniu w obu telefonach tych samych ustawień. Nie wiem jak samsung ale CCS serwis ma kompletnie na to wywalone i widocznie uważa, że ludzie lubią robić zdjęcia w sepii
Aha, mój aparat najczęściej nie łapie zbyt dobrze ostrości przez to zabarwienie co widać na tych srebrnych ryflach listwy podłogowej.