Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

AUDI A6 C5 - Brak dźwięku w tylnych głośnikach

marcin161207 11 Lut 2015 12:02 2277 2
  • #1 11 Lut 2015 12:02
    marcin161207
    Poziom 2  

    Witam
    Na wstępie chciałem napisać że wiem jak dużo jest tematów z tym problemem ale jednak każdy czymś się różni (kolorami kabli,brakiem lub większą ilością kostek, brakiem jakiegoś tam wzmacniacza itp.) Dlatego proszę o wyrozumiałość i ewentualną pomoc

    Mój problem: jak w temacie brak dźwięku w tylnych głośnikach. Oczywiście w przednich jest i są one podłączone do radia więc stwierdzam że są pasywne i tak samo chciałbym zrobić z tylnymi głośnikami aby i one były pasywne i podłączone bez pośrednio do wyjść na tylne głośniki z radia. Radio mam nie oryginalne JVS .
    Kolory kabli w tylnych głośnikach są takie same po obu stronach pary szaro-żółtych kabli. Nie wiem jak w prosty sposób rozwiązać ten problem gdyż nie jestem dobry w "te klocki" :) AUDI A6 C5 - Brak dźwięku w tylnych głośnikach AUDI A6 C5 - Brak dźwięku w tylnych głośnikach AUDI A6 C5 - Brak dźwięku w tylnych głośnikach AUDI A6 C5 - Brak dźwięku w tylnych głośnikach AUDI A6 C5 - Brak dźwięku w tylnych głośnikach AUDI A6 C5 - Brak dźwięku w tylnych głośnikach AUDI A6 C5 - Brak dźwięku w tylnych głośnikach

  • #2 11 Lut 2015 14:05
    ziomus90210
    Poziom 35  

    Prościej będzie zakupić adapter.
    http://car-audio.home.pl/pl/p/Nie-dzialaja-ty...i-subwoofer-Modul-do-Audi-A2-A3-A4-A6-A8-TT/9
    W innym przypadku musisz pozbyć się wzmacniaczy i przerobić instalację, ale jak piszesz , że jesteś słaby w te klocki tak będzie prościej. Poszukaj na popularnym portalu aukcyjnym. :)
    Ze zdjęć nic nie widzę.

    Zobacz to https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1516609.html

  • #3 18 Lut 2015 17:18
    marcin161207
    Poziom 2  

    Trochę do czegoś doszedłem a mianowicie : biały i biało-brązowy gdy tak ''na krótko'' podłączam do wyjść chinch z radia grają tylne głośniki a gdy analogicznie zrobię to samo z parą żółto-białą i brązowo-białą gra subwoofer w bagażniku i trochę chyba też tylne w drzwiach ale teraz problem polega na tym że wszystko bardzo cicho gra muszę radio na max głośność ustawić żeby było słychać jako tako coś wiecie może jaki jest problem lub co robię źle ?? dodam że cały biały kabel podłączyłem do niebieskiego do radia i poza tymi kablami jest jeszcze biało-żółty który nie wiem do czego jest ;/ AUDI A6 C5 - Brak dźwięku w tylnych głośnikach

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME