Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Telefon Grundig CP 810 - brak polączenia słuchawki z bazą

mamu 16 Maj 2005 08:25 891 0
  • #1
    mamu
    Poziom 11  
    Dostałem od znajomego telefon jw.i po zalatwieniu akumulatorow w koncu go uruchomilem ale nie moge zadzwonic - brak sygnalu.
    Po wybraniu numeru i nacisnieciu sluchawki pojawiaj mi sie 0 00 00 po lewej stronie i pika.
    Według instrukcji która posiadam po niemiecku (nie znam niemieckiego) trzeba chyba wbic pin "1590" ..niestety nie reaguje. moze jest inny pin i czy zna ktos sposob jak przywrocic ustawienia fabryczne
    no nic poczytalem troche na forum i moze krotko czy ten sposob na reset bazy zadzial w tym telefonie
    "Reset bazy
    -wyjąć zasilacz z sieci
    -wcisnąć i trzymać -cały czas Page na bazie (jedyny "guzik"
    -wsadzić zasilacz
    -czekać aż da krótki pisk i wtedy puścić page.
    Gotowe.
    Meldowanie
    W bazie podłączonej do sieci wcisnąć i trzymać page aż zacznie popiskiwać
    (wtedy puścić)

    ...dodane po 12 h
    ...no i uruchomilem to wszystko na podobnej zasdzie tylko trzeba jeszcze bylo chyba wyjac baterie ...pisze chyba bo to wszystko nadal jest dla mnie nie do konca jasne ;-(
    ... tak wiec dzwonie w jedna i druga strone ale cos jest nie tak ... po dluzszym dzwonieniu i nie odbieraniu telefon przestaje dzwonic (dzwonilem z komorki i na niej ciagle byl sygnal) i tak jakby sie blokowal (sytuacja jest podobna jak na poczatku tego problemu)
    ... musze ponownie wyciagnac baterie i wylaczyc zasilanie to wraca do normalnosci ...czy ktos wie co to moze byc ?
    pozdrawiam
    mamu
    ...