Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Plazma SAMSUNG PS43D490 - po chwili pojawia się żółty i czerw. nalot

Patryks23 11 Feb 2015 21:50 1224 5
    Patryks23
    Level 8  
    Witam mam problem z tym urządzeniem 2 letnia plazma SAMSUNG PS43D490 prawdopodobnie padła elektryka lecz nie wiem jak się do tego zabrać.Mam możliwość kupna całych części tylko nie wiem którą najlepiej wymienić zasilacz płyta główna ,płytki logiki.....Po włączeniu tv przez parę minut działa normalnie lecz potem zaczynają pojawiać się od góry żółty i czerwony nalot szczególnie podczas oglądania zwykłej tv widać go na ekranie.Kiedy podłączam pendrive z filmem w wysokiej jakości nalot jest jakby mniejszy szybko znika i i jest lepsze odświeżanie klatek nawet da sie ogladac.. Lecz podczas zwyklej jakości zostaje dłuzej widać go .Jaki może być problem?[/syntax]
    cooltygrysek
    Conditionally unlocked
    Profilaktyczna wymiana kondensatorów zasilacza na początek.
    Patryks23
    Level 8  
    Myślałem też nad płytką logiki na początek...

Dodano po 51 [minuty]:

chociaż jeden z modułów też dziwnie brzęczy.... Myśle od czego zacząć zeby na marne nie inwestować..
    cooltygrysek
    Conditionally unlocked
    Z tym sobie na razie daj spokój. Wymień na początek kondensatory w układzie zasilania tak jak pisałem. A jeśli nie czujesz się na siłach to oddaj do serwisu bo możesz jeszcze więcej szkód narobić.
    Patryks23
    Level 8  
    Znalazlem na forum ze jeden gosc mial taki sam problem jak ja i wymienil moduł Y SUS. Znajduje się na nim regulacja którą wyregulowałem obraz i dzięki temu mgiełki znikły.:)
    Patryks23
    Level 8  
    Zastanawiam się jaki mógł być powód.Jakiś skok napięcia czy co.