Witam serdecznie chciałbym prosić o pomoc w obliczeniu skrzynki pod 2 Tonsile takie jak w temacie.
Hmmm co mogę napisać, że jestem w tym zielony ? Zapewne tak aczkolwiek płytę wiórową dociąć posklejać i poskręcać będę umiał
Dokładnie chodzi o obliczenie wymiarów skrzyni i tunelu BR.
Próbowałem robić coś w programie WinISD ale wychodzą mi takie cyrki że postanowiłem poradzić się kogoś kto wie w czym rzecz, przecież nie sztuka zrobić obudowę na pałę za przeproszeniem włożyć w nią mnóstwo czasu i pracy a potem postawić pod śmietnikiem.
Skrzynia ta będzie spełniała rolę subwoofera przeważnie do muzyki.
Rap, House
Głównie do tego będzie używana myślę że strojenie na 37Hz będzie odpowiednie do tego typu muzyki chodź może mi się tylko tak wydawać bo jak już mówiłem jestem zielony w tym temacie. Głośniki będą napędzane końcówką mocy która zakupie i podłącze pod wyjście subwoofera w amplitunerze. Obecnie gram na Pioneer VSA-E03 + JBL LX7 Kolumny zostaną bo spełniają swoje zadanie w 100% ale amplituner poleci i w jego miejsce przyjdzie coś nowszego.
Z góry chciałbym podziękować każdemu kto zechcę mi pomóc. Pozdrawiam Serdecznie Mateusz.