Przymierzam się od pewnego czasu do kupna miernika cyfrowego. Niestety po przeglądnięciu sterty ofert już sam nie wiem, co mam wybrać. Zaznaczam, że nie byłby to pierwszy miernik, jaki miałbym w użyciu, a mój kontakt z elektroniką nie polega tylko na zmierzeniu ciągłości obwodu. Na zakup chce przeznaczyć do około 150 PLN, choć jeśli uda się kupić taniej i dobrze to się nie obrażę. Wyselekcjonowałem kilka ofert i może ktoś z użytkowników forum mógłby mi coś doradzić??
Mastech MY68 - 95PLN (z bargrafem – czy to się przydaje??)
Mastech MY64 - 69 PLN
UNI-T UT55 - 115PLN
Master 890G - 45PLN
Co do parametrów to wydaje mi się, że są one do siebie zbliżone, kwestia dokładności. Chodzi mi również o to, aby dany miernik służył mi przez dłuższy czas. Jeśli idzie o producentów tego typu sprzętu to nie mam zielonego pojęcia, który z nich ceniony jest najwyżej (zapewne METEX ale to nie za taką cenę). Mile widziane ewentualne sugestie.
Pozdrawiam
Mastech MY68 - 95PLN (z bargrafem – czy to się przydaje??)
Mastech MY64 - 69 PLN
UNI-T UT55 - 115PLN
Master 890G - 45PLN
Co do parametrów to wydaje mi się, że są one do siebie zbliżone, kwestia dokładności. Chodzi mi również o to, aby dany miernik służył mi przez dłuższy czas. Jeśli idzie o producentów tego typu sprzętu to nie mam zielonego pojęcia, który z nich ceniony jest najwyżej (zapewne METEX ale to nie za taką cenę). Mile widziane ewentualne sugestie.
Pozdrawiam