Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Candy CS125TXT - Kończy program bez wirowania (nie pokazuje błędu)

skwari 15 Feb 2015 22:04 960 4
    skwari
    Level 11  
    Witam,
    pralka przechodzi przez cały cykl prania normalnie. Na samym końcu wyświetla napis "ost.wirowanie" odpompowywuje wodę i z 5 min przeskakuje na koniec programu (bez wirowania). Nie wyświetla się żaden błąd. Osobny program wirowania działa normalnie. Wymontowałem płytkę przedniego panelu i znalazłem okopcone rezystor i chyba diodę oraz jedną nogę jakiegoś scalaka. Załączyłem zdjęcia z zaznaczonymi elementami.
    Czy te elementy mogą być odpowiedzialne za ten problem? czy szukać w innym miejscu?
    Candy CS125TXT - Kończy program bez wirowania (nie pokazuje błędu) Candy CS125TXT - Kończy program bez wirowania (nie pokazuje błędu)

dzięki za pomoc.
    pozdrawiam
    Marcin
    pylos
    Level 28  
    Te elementy pracują w przetwornicy, i są dobre, ponieważ pralka działa.Ja zaczął bym od silnika, przegląd szczotek i komutatora.
    skwari
    Level 11  
    Okopcone elementy są ok. Silnik jak dla mnie ok (komutator/szczotki-foto). Przeczyściłem, odkurzyłem itd :)
    Zaglądając do pralki zauważyłem przetarty jeden z przewodów, który dochodzi do zamka drzwi. Przetarł się o krawędź profilu i mógł zwierać (fotki poniżej). Zaizolowałem. Czy to może być przyczyną tych objawów?
    Candy CS125TXT - Kończy program bez wirowania (nie pokazuje błędu) Candy CS125TXT - Kończy program bez wirowania (nie pokazuje błędu)
    pylos
    Level 28  
    Możliwe, kolega sprawdzi jak teraz pralka działa i będzie wiadomo.
    skwari
    Level 11  
    Niestety po wszystkich czynnościach opisanych wyżej jest to samo.
    Macie jakieś pomysły co można sprawdzić w następnej kolejności ?