Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi a6 c5 2.5tdi - Błędne wskazania czujników temperatur cieczy, paliwa, oleju

16 Feb 2015 14:17 1278 4
  • Level 10  
    Mam dziwny problem:
    Po podłączeniu się do ecu vagiem i wejściu w blok 007 w engine wartości wszystkich temperatur wynoszą -20 stopni Celsiusa. Na zegarach wskazówki cały czas pozostają na 60 stopniach. Czasami po podłączeniu vaga temperatury wyświetlane są poprawnie. Jeśli jednak przejadę się trochę aby zagrzeć silnik, lub dnia następnego znów wszystkie temperatury wynoszą -20 stopni. Czym to może być spowodowane? Jak można to naprawić?

    Audi a6 c5 2.5tdi.

    Z góry dzięki za pomoc :)
  • Level 41  
    Nie rozumiem, wskaźniki temp. (woda+olej) działają jak auto zagrzane?
  • Level 10  
    Nie, temperatura jest wyświetlana poprawnie w losowych momentach.
    Najczęściej gdy podłączam vaga wszystkie temperatury (paliwa, powietrza, cieczy chłodzącej i oleju) wynoszą -20 stopni czyli coś jest nie tak :/
  • Helpful post
    Level 13  
    Na początek sprawdziłbym kostki połączeniowe w puszce plastikowej, w której siedzi sterownik z lewej strony na podszybiu, czy tam coś nie pogniło, wszystko wskazuje na brak ciągłości obwodu.
  • Level 10  
    Dzięki za chęć pomocy. Problem okazał się bardzo błachy. Temperatury nie są wyświetlane poprawnie w vcds lite. Po przesiadce na vag com wszystko jest OK :)