Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ford Maverick 2.7TD - nie odpala po postoju

18 Lut 2015 16:09 834 6
  • Poziom 9  
    Witam wszystkich, mam problem z Maverickiem. W niedziele po wyjściu z domu nie moglem odpalić samochodu, paliwo było. Samochód stal dwoma prawymi kolami na krawężniku.
    Cudowałem i na końcu na lince na zaciąg odpalił. Jeden obrót i zapalił. Było dobrze 2 dni. Wymieniłem filtr paliwa. Dziś rano jak próbowałem odpalić na rozruszniku to nic nie dało. Próbowałem odpalić go na krotko wsadzając wężyk idący do pompy do banki z paliwem, nic nie dało, sprawdziłem świece, wszystkie działają. Odpala tylko i wyłącznie po pryskaniu Plaka do filtra, oraz wtedy gdy chwile wcześniej go zgaszę. Nie mam już pojęcia, nie znam się ale to wygląda tak jak by zaworek nie puszczał paliwa. Pomożecie???
  • Poziom 12  
    Skoro na linkę odpalił to pewnie rozrusznik za słabo kręci i daje potrzebnego "kopa" przy rozruchu
  • Poziom 18  
    Pompa paliwa ma dodatkowy filtr paliwa - sitko, znajduje się ono pod śrubą przewodu zasilającego.
  • Poziom 9  
    jest ten filtr paliwa widoczny z gory czy trzeba cos rozbierac zeby sie do niego dostac???
  • Poziom 18  
    Filtr siatkowy znajduje się w pompie, pod śrubą króćca zasilającego.
  • Poziom 9  
    Oki zaraz bede patrzyl :)


    niestety to nie jest przyczyna :( w dalszym ciagu nie pali
  • Poziom 9  
    Problem tkwił w podstawie filtra paliwa. Cofalo sie paliwo. Zalozony nowy zaworek na pompie oraz zaworek na powrocie, i maverick smiga az milo :)