Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lenovo g500 - nie uruchamia sie windows 8

19 Lut 2015 12:13 1944 3
  • Poziom 6  
    witam i z gory przepraszam jesli zalozylem temat w zlym dziale bo jestem tu nowy.
    problem polega na tym po wyłaczeniu normalnie laptopa (nie usypanie tylko zamykanie systemu) wszystko sie pieknie wylaczylo.
    wlaczylem komputer wczoraj wieczorem i koniec pojawil sie ekran lenovo wczytywanie systemu profil uzytkownika sie zaladowal napis zapraszamy itp i potem koniec fioletowy ekran kursor i co jakis czas sie zmeinia na czarny ekran. jedynie co mozna zrobic to kombinacja ctrl+alt+del ale menedzer zadan nawet sie nie uruchamia przez to. gdy udalo mi sie wylogowac zalaczyl mi sie komunikat ktory zalaczam w zdjeciu.

    https://obrazki.elektroda.pl/5975740200_1424344243.jpg

    robilem w biosie ustawienia fabryczne i tez nic.
    znalazlem takie cos w internecie
    http://traxter-online.net/windows-recovery-environment-winre/

    wypalilem to na pendrive

    i przy takich ustawieniach w biosie

    https://obrazki.elektroda.pl/8728218100_1424344246.jpg

    pojawia sie taki komunikat

    https://obrazki.elektroda.pl/1057167800_1424344248.jpg

    natomiast przy takich

    https://obrazki.elektroda.pl/8756896800_1424344251.jpg

    wszystko pieknie sie wlacza no to ok i biore opcje odswiez komputer
    pojawia sie takie cos :

    dysk na ktorymzostal zainstalowany system windows jest zablokowany. odblokuj dysk i sprobuj ponownie

    okej druga opcja to resetuj ustawienia do stanu poczatkowego no to klik i pojawia sie takie cos
    nie mozna zresetowac ustawien do stannu poczatkowego. brak wymaganej partycji dysku

    zostaly opcje zaawansowane

    przywracanie systemu - wyskakuje komunikat aby wykonac przywracanie systemu musisz okreslic ktora instalacje systemu windows chcesz przywrocic. uruchom komputer ponownie a nastepnie wybierz funkcje przywracanie systemu

    ponowne instalowanie obrazu komputera - nie mam zadnych kopii zapasowych

    naprawa automatyczna - pojawia sie to : narzedzie do naprawy automatycznej nie moglo naprawic komputera. i to wszystko

    zostal jeszcze wiersz polecenia ale nie bardzo wiem co tam wpisac

    dobra dalem spokoj wyjalem baterie z lapka podlaczylem go rano dzis i pojawilo sie takie cos jakautomatyczna naprawa systemu czy cos pdoobnego robilo sie to ze 3 godziny niby sie cos przeskanowalo i komputer sie uruchomil ponownie.

    brak mi juz pomyslu i prosze was o pomoc :(
  • Poziom 33  
    Pobierz obraz Parted Magic i nagraj na płytę albo stwórz bootowalnego pendriva. Przy ustawieniach Legacy uruchom komputer i po załadowaniu PM sprawdź SMART dysku. Na pulpicie będzie ikona SMARt Control. Uruchom, wybierz dysk, przejdź na zakładkę atrybutów i ich zdjęcie/screen wstaw na Forum.
  • Poziom 6  
    wypalilem na pendrive uruchamia sie okienko wybieram 1 ocpje

    default setting runs for ram

    i cos sie zaladuje i dalej nic czarny ekran
  • Poziom 33  
    A w trybie Safemod?