Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

BCS - BCS - Podglad z komórki (iphone) i podgląd z komputera

clearbent 21 Feb 2015 14:13 2046 2
    clearbent
    Level 8  
    Witam, poprzedni temat został zamknięty, a mam 2 pytania:
    a) czy ktoś spotkał się z następująca sytuacją: Mam podgląd z rejestratora BCS na komórce/TV i komputerze. W komórce są oddzielne ustawienia gdy jestem w domu i loguje sie na WIFI domowym(na nim jest cały monitoring) i inne ustawienia gdy korzystam z internetu z komórki. I teraz ciekawostka: Ten sam obraz gdy raz logujemy się przez WIFI z domu, a drugi raz przez net z komórki, jest zupełnie różnej jakości (obraz pokazany na tel połączonym przez wifi jest zdecydowanie gorszej jakości niż jak na tym samym telefonie łączę się z netem przez sieć komórkową). I jest to problem niezależny od telefonu i kamer, bo sprawdziłem. Może ktoś zaobserwował podobny problem?
    b) Mam obecnie do Liveboxa podłączony 1 rejestrator (do jednego z portów pod RJ45 (PORT 1). Do drugiego z portów Livebox (PORT 2) jest podłączony kolejny router (dla komputerów w innym pomieszczeniu). I teraz pytanie - czy jeśli do tego routera wifi (w innym pomieszczeniu) podłącze drugi rejestrator to czy będę mógł z niego korzystać? Ten PORT 1 pod rejestrator jest specjalnie skonfigurowany. Teoretycznie teraz ten PORT2 pod router nie ma żadnej konfiguracji. Jak podłącze kolejny rejestrator powinienem go skonfigurować. Czy będzie nam nim wiec działał i router (dla komputerów wifi) i rejestrator?
  • Helpful post
    zuczek1987
    Level 23  
    Odnośnie pytania pierwszego to zapewne w aplikacji do podglądu masz ustawiona dwa różne strumienie. Zapewne w podglądzie WIFI masz ustawione Extra Strumień Natomiast poza domem pewnie masz ustawione Główny strumień.
    Odnośnie pytania drugiego to tak jest to możliwe.
    Podłączasz rejestrator do drugiego routera ustawiasz mu adres i zmienisz porty na przykład : 38888, 38889
    teraz konfigurujesz ten drugi router aby oba rejestratory były widoczne w obu sieciach a następnie odpowiednio livebox-a aby oba były widoczne na zewnątrz i wszystko hula :)
    clearbent
    Level 8  
    Dziekuje za info:
    a) to co Pan wskazał dokładnie pomogło. Obraz teraz igła.
    b) tutaj sprawdzę, ale jeśli jest taka możliwość, będę całość rozbudowywał i w razie pytań zwracał się o poradę.