Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Centralny zamek Toyota Yaris nie działają drzwi lewe

albertiniw 21 Feb 2015 16:42 6249 2
    albertiniw
    Level 16  
    Koledzy potrzebuję rady otóż Toyota Yaris 2002 ver. Francja, z centralnym zamkiem z kluczyka, podłączam moduł do otwierania z pilota sterowanie masą i zamyka i otwiera tylko drzwi prawe, jak wiadomo w drzwiach lewych jest siłownik master ale nawet nie drgnie. Do siłownika doprowadzone jest 6 przewodów , co robię nie tak że drzwi lewe nie działają z pilota.
    Obszukałem całe forum i nie znalazłem odpowiedzi więc założyłem nowy temat nie odsyłajcie mnie do googla .
    pozdrawiam

Z tego co się już zorientowałem potrzeba zamontować siłownik ( to co jest oryginalnie to tylko sterowanie ) do drzwi lewych ponieważ w zamku są tylko styki załączające drugie drzwi z siłownikiem i klapa tylna,tylko jaki siłownik będzie właściwy? ma ktoś doświadczenia z Yariską?
    albertiniw
    Level 16  
    temat nie dawał mi spokoju i dziś rano sprawdziłem kabelki - dwa grubsze to zasilanie motoru siłownika ( w moim przypadku lewe drzwi ) cienki biały to masa i pozostałe trzy cienkie to styki przełączane. Napięcie przychodzi na grube przewody w momencie zamknięcia z przycisku blokady w drzwiach - wniosek silnik jest walnięty w siłowniku master

ale dzięki kolego marek majchrzak za pomoc

Centralny zamek Toyota Yaris nie działają drzwi lewe
    User removed account
    User removed account