Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Megane 1 1996 8v - nie działający centralny zamek z pilota fabrycznego

Robert.03 22 Feb 2015 19:29 1839 7
    Robert.03
    Level 8  
    Witam :)
    Problem niestety z zamkiem :\
    no to tak jechałem tym autem lecz jak po godzinie chciałem juz jechac nie mogłem, otwarłem z mechanicznie drzwi i właczyłem zapłon caly czas swieciła dioda alarmu na desce. nie mozna było odpalić auta.
    naładowałem akumulator, wymieniłem baterie w kluczyku bo miała 2,90V jedna i druga bateryjka. kluczyk daje sygnał po nacisnieciu (czerwona dioda) a takze podczerwień (sprawdzane przez aparat w tel.) wprowadzałem kod awaryjny tak to chyba sie nazywa przez siedzenie w srodku pojazdu i nadanie kodu poprzez naciskanie centralnego zamka, wprowadza kod poprawnie. pozniej powinien zamek zamknąc się i otworzyć lecz mi to już sie nie dzieje.
    w przewodach od czujnika podczerwieni (3) jest tylko przepływ na jednym przewodzie (niebieski).
    prosze o pomoc :)
    z góry dziekuje
    piotrekwoj1
    Level 41  
    Jeśli to jest ten sterownik w podsufitówce to on jest łącznie z immo wiec masz wysypane immo nie żaden alarm, sam nie naprawisz oddaj do specjalisty.
    mario12341234
    Level 13  
    Najtańsza opcja to usunąć immo w sterowniku i ewentualnie dołożyć piloty do centralnego.
    robi1214
    Level 31  
    Sprawdź bezpieczniki i ich gniazda obok akumulatora.
    Robert.03
    Level 8  
    I przy akumulatorze i przy kierownicy wszystkie bezpieczniki ok sa

Dodano po 5 [minuty]:

Mario12341234 i jak odłączenia immo z sterownika to juz normalnie bedzie działał centralny z tego kluczyka co mam ?
    Jakim sposobem mozna odłączyć immo? Poprzez podłączenie sie do komputera (clipa) i zmiana numeru czy jak?
    mario12341234
    Level 13  
    Pilot nie będzie działał. Musisz dołożyć uniwersalny moduł z pilotami. Z immo sam nie dasz rady robi się to programowo. Musisz musisz wyciągnąć sterownik i dać elektronikowi.
    Robert.03
    Level 8  
    Czyli nowe kluczyki. Mogą byc jakieś na te radiowe z tym długim zasięgiem) czy poprostutak ten sam ale tylko moduł by on dał ?

Dodano po 2 [minuty]:

Sterownik silnika tak ? Ten prawy przy blotniku
    mario12341234
    Level 13  
    Nowe piloty nie kluczyki. Kupujesz moduł z dwoma pilotami. Niektórzy sprzedawcy dają schemat montażu pod dane auto wiec problemów nie będziesz miał z założeniem. Tak to ten sterownik.