Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sony 55W829B i Harman AVR-171 - po połączeniu telewizor miga co 2:42

cattani 24 Lut 2015 10:50 864 8
  • #1 24 Lut 2015 10:50
    cattani
    Poziom 4  

    Witam!
    Od kilku tygodni próbuję sobie poradzić z podłączeniem Sony 55W829B do amplitunera Harman Kardon AVR171.
    Po połączeniu przez gniazdo HDMI-ARC w AVR171 telewizor miga regularnie co 2 minuty i 42 sekundy (bez względu na to, cy w TV kabel jest wetknięty w HDMI-ARC czy zwykłe HDMI).
    W przypadku włączenia kabla do AVR171 do zwykłego gniazda HDMI problem nie występuje, ale wówczas nie da się wyświetlić menu Harmana na TV (zgodnie z opisem w instrukcji tylko gniazdo HDMI 1 ARC obsługuje OSD).
    Co ciekawe w poprzednim telewizorze Sony 40Z5500 ten problem nie występował.

    Coś nie tak z TV (konfiguracja?), czy z Harmanem?

    Pozdrawiam!

    0 8
  • #2 24 Lut 2015 16:38
    problemowypc
    Poziom 11  

    Spróbuj na innym kablu.

    0
  • #3 24 Lut 2015 20:18
    cattani
    Poziom 4  

    Niestety. Po zmianie kabla nadal regularnie co 2 minuty i 42 sekundy dochodzi jakby do wyładowania (mignięcie/błysk jakby chwilowy spadek napięcia, zwarcie w gniazdku)... :-(

    0
  • #4 24 Lut 2015 20:25
    problemowypc
    Poziom 11  

    cattani napisał:
    Co ciekawe w poprzednim telewizorze Sony 40Z5500 ten problem nie występował.

    Rozumiem że pod innym tv działa ?

    0
  • #5 24 Lut 2015 21:35
    cattani
    Poziom 4  

    Tak, na poprzednim TV tego efektu nie było. A przy nowym zauważyłem to w 10 minut po podłączeniu. I co ciekawe, występuje to tylko przy wyjściu HDMI ARC z Harmana.

    0
  • #6 25 Lut 2015 07:49
    Polon_us
    Poziom 40  

    cattani napisał:
    W przypadku włączenia kabla do AVR171 do zwykłego gniazda HDMI problem nie występuje, ale wówczas nie da się wyświetlić menu Harmana na TV (zgodnie z opisem w instrukcji tylko gniazdo HDMI 1 ARC obsługuje OSD).

    Gniazdo HDMI ARC (Out) w wzmacniacze jest funkcjonalnie inne niż pozostałe gniazda. Jest wyjściem sygnału HDMI do telewizora, a pozostałe to wejścia do wzmacniacza..

    Z opisu problemu można odnieść wrażenie, że są jakieś problemy komunikacyjne między urządzeniami.
    Dla celów testowych proszę sprawdzić:
    - w telewizorze - BraviaSync -> wyłączyć
    - w wzmacniaczu -> HDMI Link -> ustawić na OFF

    Po zmianie wyłączenie/włączenie urządzeń może być przydatne.

    0
  • #7 25 Lut 2015 17:20
    cattani
    Poziom 4  

    Niestety. To już przerabiałem, ale sprawdziłem jeszcze raz. Efekt ten sam. Mignięcie co 2:42... :-(

    0
  • #8 26 Lut 2015 06:12
    Polon_us
    Poziom 40  

    A generalny reset (przywrócenie ustawień fabrycznych) obu urządzeń?

    0
  • #9 26 Lut 2015 07:52
    cattani
    Poziom 4  

    Od takich wyszedłem... :-)

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo