Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

lenovo y510p - brak opcji mix stereo

moninml 24 Feb 2015 17:07 975 2
    moninml
    Level 10  
    Witam od jakiś 3-4 lat czasem potrzebuje skorzystać z opcji mix stereo w celu nagrania dźwięku z kompa.

Wcześniej nigdy nie miałem z tym problemu bo zarówno na lapku jak i stacjonarce tą opcje miałem w ustawieniach dźwięku... jednak 3 lata temu jak wymieniłem sobie kompa i laptopa w obu przypadkach opcja ta zniknęła. Teraz nie dawno kupiłem sobie 2 lapka i tej opcji tu też nie ma! przewertowałem wiele tematów z tym problemem na wielu forach jednak na ogół ogranicza się to do zainstalowania nowych sterowników albo zaznaczeniu opcji "pokaż wyłączone urządzenia". Jednak takie rozwiązania nigdy mi nie pomogły. Próbowałem na systemach win xp win 7 win 8 win 8.1 i różnych wersjach sterowników do karty dźwiękowej.... wszędzie to samo :/

w czym może tkwić problem? rozumiem na jednym sprzęcie ale nie na wszystkich jakie posiadałem przez ostatnie parę lat...

aktualnie posiadam:

asus F5N jako lapka serwisowego z win xp
    lenovo y510p jako lapka do pracy z win 8.1
    stacjonarke z pł główną asus sabertooth p67 do grania w gry z win 7

oczywiście na żadnym z tych kompów nie mam opcji mix stereo...
    Anonymous
    Level 1  
    moninml
    Level 10  
    udało się odkryć funkcje mix stereo na y510p i stacjonarce... tak na prawdę do końca nie wiem w czym był problem ale zrobiłem formata na obu kompach wgrałem czysty system potem wszystkie sterowniki (na końcu te od dźwięku) i opcja mix stereo się pojawiła.

Dziwnę bo wydaje mi się, że wcześniej też tak robiłem? Może znaczenie miała kolejność instalacji. Wcześniej sterowniki od dźwięku zazwyczaj instalowałem jako drugie zaraz po chipset-cie

mniejsza z tym w każdm bądź razie ważne, że teraz wszystko działa ;) dzięki phantom48 za zainteresowanie ;)