Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. DUŻO szukam na temat mojej usterki i niestety biorą wszystkie te uwagi mogę mieć zepsute różne elementy.Na początku dodam że przy jeździe oświecił się ABS i ESP > zgasiłem silnik; po przekręceniu stacyjki wszystkie kontrolki zgasły> odpaliłem silnik kontrolki ponownie się oświeciły tak przejechałem 8 km. Ponownie zgasiłem silnik na ok 1 minutę odpaliłem go i oby dwie kontrolki zaczęły mrugać. Zgasiłem silnik ponownie odpaliłem to zaczęły już świecić i tak zostało do tej pory. W końcu podpiąłem pod kompa Polski Vag 4.9 mój samochodzik i okazuję się że jest błąd 1435 - czujnik ciśnienia płynu Hamulcowego G201. Wtedy poczytałem coś na ten temat i wiele wskazuje na to że pompa do wymiany.... żyć mi to nie dało ponieważ jak widzę to mój numer pompy ABS tj. 8E0614111HL nie posiada w sobie pompy ESP, patrząc do samochodu jest podobna pompa pod ABS'em która na allegro wyświetla się jako ESP. I teraz pytanie czy faktycznie muszę wymieniać pompę ABS czy wystarczy że kupię używkę pompy ESP ? lub też sam czujnik. Proszę o pomoc w tej kwestii.
Passat B5 1.9 TDI 90 km 2000r. przed liftem silnik AHH
Dziękuję
Passat B5 1.9 TDI 90 km 2000r. przed liftem silnik AHH
Dziękuję