Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie działa szybki bieg silnika wycieraczek Fiat seicento 900 2001 r

ares.90 27 Feb 2015 01:04 2589 8
    ares.90
    Level 8  
    Witam. Mam problem z wycieraczkami przedniej szyby. Zatarły się tuleje i poleciał bezpiecznik i chyba cos jeszcze. Tuleje rozebrałem nasmarowałem i chodzą jak nowe. W układzie sterowaniu pracą przy silniku spalona była jedna ze ścieżek która reanimowałem. Bieg przerywany i pierwszy działa normalnie, nie działa bieg szybki. Brakuję mi pomysłów gdzie dalej szukać. Na sterownie przychodzą 3 przewody na silnik 2 przewody. Silnik podłączałem na krótko do aku i tak jakby nie miał szybkich obrotów. Ktoś coś podpowie?
    dr.hannibal
    Level 22  
    ares.90 wrote:
    W układzie sterowaniu pracą przy silniku spalona była jedna ze ścieżek która reanimowałem.

Najprawdopodobniej za ścieżką poszły jakieś elementy na płytce - trzeba by je dokładnie posprawdzać.
    ares.90
    Level 8  
    Na płytce rezystory, tranzystory, kondensator, przekaźnik i diody prostownicze sprawdziłem. Wszystkie elementy cale i trzymają parametry pracy.
    andrzej20001
    Level 43  
    Na silnik masz 2 przewody zasilające biegi 1 i 2 masa trzeciej szczotki z obudowy.
    ares.90
    Level 8  
    Silnik otworzyłem jest dwuszczotkowy.
    ares.90
    Level 8  
    Też tak mnie się wydaje. Pytanie czy te auta były z takim trybem pracy wycieraczek, bieg przerywany i bieg ciągły wypuszczane na rynek? Przełącznik zespolony ma trzy tryby pracy i bieg "chwilowy". Rozebrałem go i w środku jest cały, żadnych wypalonych połączeń.
  • Helpful post
    bizon_126
    Level 31  
    Były cc 2 biegowe w sc nie mam pojęcia czy też szły dwu biegowe
    Może ktoś kiedyś zmieniał i założył inny
    Ja mam 3 biegowy u siebie
    -do samej góry chwilowy szybkie przetarcie szyby
    -zero
    -czasowy
    -wolne non stop
    -szybkie non stop
    Myślę że pomogłem
    ares.90
    Level 8  
    Tez dochodzę do tego wniosku. Złożyłem wszystko tak jak było i kończę walkę z tym. Dziękuję wszystkim za pomoc.