Witam.
Czytałem już wiele wątków na temat przełączania karty graficznej, ale żaden mi nie pomógł ;/
Zacznę od mojego sprzętu lenovo y50:
Windows 7 64 bity
Procesor i7-4710HQ
Grafiki: Intel HD Graphics 4600
NVIDIA GeForce GTX 860M 4g
Czemu stwierdzam, że grafika się nie przełącza?: Bo gierki chodzą mi tak samo jak na moim drugim sprzęcie (i3, radeon 5650, 4 ramu), a gdy zwiększe poziom wyżej detale itp to 3fpsy... Windows też mi pokazuje, że działa Intel - TAK WIEM, zaraz będzie, że samo się przełącza... ale się nie przełącza, no chyba że gtx 860m 4g to sciema i działa jak radeon 5650
Sterowniki WSZYSTKIE mam najnowsze, poprawnie zainstalowane.
Może ktoś zna przyczynę?
Może ktoś zna dobry program do tego typu problemów?
Pozdrawiam i mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto mi pomoże
RE:
Czytając jeszcze inne tematy: nie mam opcji klikania prawym przyciskiem myszy na program i wybrania którą karta graficzną ma być odpalona. Nie mam czegoś takiego jak panel sterowania nvidia, gdzie inni mają coś takiego.
Czytałem już wiele wątków na temat przełączania karty graficznej, ale żaden mi nie pomógł ;/
Zacznę od mojego sprzętu lenovo y50:
Windows 7 64 bity
Procesor i7-4710HQ
Grafiki: Intel HD Graphics 4600
NVIDIA GeForce GTX 860M 4g
Czemu stwierdzam, że grafika się nie przełącza?: Bo gierki chodzą mi tak samo jak na moim drugim sprzęcie (i3, radeon 5650, 4 ramu), a gdy zwiększe poziom wyżej detale itp to 3fpsy... Windows też mi pokazuje, że działa Intel - TAK WIEM, zaraz będzie, że samo się przełącza... ale się nie przełącza, no chyba że gtx 860m 4g to sciema i działa jak radeon 5650

Sterowniki WSZYSTKIE mam najnowsze, poprawnie zainstalowane.
Może ktoś zna przyczynę?
Może ktoś zna dobry program do tego typu problemów?
Pozdrawiam i mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto mi pomoże

RE:
Czytając jeszcze inne tematy: nie mam opcji klikania prawym przyciskiem myszy na program i wybrania którą karta graficzną ma być odpalona. Nie mam czegoś takiego jak panel sterowania nvidia, gdzie inni mają coś takiego.