Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Galaxy 2.3 - Ford Galaxy Dociągnięcie drzwi kierowcy a może uszczelka?

muri3 27 Feb 2015 20:44 1683 14
    muri3
    Level 15  
    Podczas jazdy świszcze mi przez drzwi kierowcy. Jest możliwość regulacji owych drzwi? Czy może winowajcą być uszczelka? Ford Galaxy 2.3 2000 rok.
    vwdamian
    Level 10  
    jest możliwość regulacji,rygiel na słupku trzeba poluzować i przesunąć do środka samochodu.
    muri3
    Level 15  
    vwdamian wrote:
    jest możliwość regulacji,rygiel na słupku trzeba poluzować i przesunąć do środka samochodu.

Dzieki kolego za odpowiedź. Ten rygiel co zamek trzyma? Na klucz torx?
    Alfred_92
    Level 33  
    Tak, dokładnie ten.
    muri3
    Level 15  
    Alfred_92 wrote:
    Tak, dokładnie ten.

Dzięki zaraz pójdę i zobaczę czy się uda.

Dodano po 2 [godziny] 38 [minuty]:

Nie ma szans. Ktoś już grzebał i zjechał końcówkę. Zna ktoś jakiś sposób na odkręcenie?
    Alfred_92
    Level 33  
    Metod jest wiele, poprzez wbicie torxa po naspawanie nakrętki na uszkodzoną śrubę.
    vwdamian
    Level 10  
    Jak ktoś już grzebał to może być problem żeby te drzwi przesunąć a nawet jak się da to będą się gorzej zamykać wiem to z doświadczenia.
    Samochód był kiedyś uszkodzony z tej strony?
    muri3
    Level 15  
    vwdamian wrote:
    Jak ktoś już grzebał to może być problem żeby te drzwi przesunąć a nawet jak się da to będą się gorzej zamykać wiem to z doświadczenia.
    Samochód był kiedyś uszkodzony z tej strony?

Na temat uszkodzeń nic mi nie wiadomo. Muszę jakoś spróbowac może się uda.
    muri3
    Level 15  
    Byłem u mechanika stwierdził, że ryglem nie wyreguluję się tych drzwi, że to może uszczelka jest.
    vwdamian
    Level 10  
    Wątpię że to uszczelka jeżeli jest gdzieś przetarta albo dziurawa to owszem możliwe ale w większości przypadków to kwestia regulacji drzwi.
    muri3
    Level 15  
    vwdamian wrote:
    Wątpię że to uszczelka jeżeli jest gdzieś przetarta albo dziurawa to owszem możliwe ale w większości przypadków to kwestia regulacji drzwi.

tak ale jak?
    vwdamian
    Level 10  
    Niech mechanik spróbuje odkręcić ten rygiel i przesunąć do środka drzwi,ewentualnie jak ma trochę wprawy niech opuści szybę na dół i delikatnie nagnie ramkę drzwi a jak nie da rady podjedz do blacharza będzie wiedzieć co zrobić.
    Albo zapraszam na śląsk do mnie pół godziny i drzwi zrobimy:)
    pozdrawiam damian.
    muri3
    Level 15  
    vwdamian wrote:
    Niech mechanik spróbuje odkręcić ten rygiel i przesunąć do środka drzwi,ewentualnie jak ma trochę wprawy niech opuści szybę na dół i delikatnie nagnie ramkę drzwi a jak nie da rady podjedz do blacharza będzie wiedzieć co zrobić.
    Albo zapraszam na śląsk do mnie pół godziny i drzwi zrobimy:)
    pozdrawiam damian.

Hehe dzięki kolego. Lepiej jak mówisz pojadę do blacharza bo u mnie ciency mechanicy takie gwiazdy rozumiesz tego nie zrobią tamtego nie zrobią no cóż bezrobocie. Na Śląsk hmm nigdy nie byłem :)
    muri3
    Level 15  
    Pojadę do jakiegoś magika jutro i zobaczymy co powie :) Dzięki :) pzdr.