Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TV Technika 20" 904A LED HDR SS14 Po włączeniu się resetuje i tak w kólko..

czarnyoz3 28 Feb 2015 05:03 4362 8
    czarnyoz3
    Level 8  
    Witam,

Mam problem z TV Technika 20". Otóż po włączeniu telewizorka mruga dioda, następnie telewizor się włącza, na 2 sec. podświetla się ekran (nie ma żadnego obrazu) i się wyłącza i z powrotem załącza no i tak w kółko. Pilot nie reaguje, po włączeniu trzeba wyjąć wtyczkę z gniazda.

Czy ktoś wie może o co tutaj chodzi?
    pasiek
    Level 10  
    A nie jest przypadkiem zablokowany jakiś przycisk pilota? Na przykład "wył.". Proszę spróbować właczyć tv ale wcześniej wyjąć baterię z pilota albo schować go do kieszeni. Raz tak miałem z video wprawdzie, ale nikt nie wiedział dlaczego po właczeniu wideo od razy przełączało się w tryb przewijania. Jeśli to nie pomoże, to raczej uszkodzenie zasilacza w tv...
    noak
    Level 19  
    Witam.
    pasiek nie masz pojęcia na temat serwisowania telewizorów,więc nie wypisuj bzdur.
    Kolego czarnyoz3,sam nie dasz rady z naprawą,więc pozostaje Ci serwis.
    waldi58
    Level 24  
    Jaki to konkretnie model tej Techniki !!
    czarnyoz3
    Level 8  
    mODEL: 904A LED HDR SS14
    waldi58
    Level 24  
    Wg mnie jest to sztuka firmy Vestel i na 99 % pomoże wymiana softu . Niestety jest z softem problem . Albo szukać po jakiejś dobrej sztuce i sczytać pamięć 25Q32 albo szukać po strona firmy Vestel.
    czarnyoz3
    Level 8  
    A czy wie ktoś gdzie mogę tego softa znaleść i pobrać ? Bo zabardzo się na tym nie orientuje...
    mailo
    Level 26  
    waldi58 wrote:
    Wg mnie jest to sztuka firmy Vestel i na 99 % pomoże wymiana softu . Niestety jest z softem problem . Albo szukać po jakiejś dobrej sztuce i sczytać pamięć 25Q32 albo szukać po strona firmy Vestel.

Nie wiesz jakie chassi a wiesz jaka pamięć ?
    I masz pewność, że ta pamięć jest wadliwa ?