Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

NVIDIA GeForce GTX 560 1GB, ASRock G31M-S R2.0 - brak obrazu

flaperos 28 Feb 2015 10:42 747 4
  • #1
    flaperos
    Level 2  
    Witam mam pewien problem otóż kupiłem wczoraj nową kare graficzna Nvidia GTX 560 1GB i gdy podłączam ją i podpinam monitor pod grafikę to monitor nie reaguje, tak jakby nie był podłączony.

    Czytałem wiele tematów ale żadne nie pomogły mi. Zasilacz wydaje mi się, że jest wystarczający

    Dodatkowe zasilanie pod kartę również podłączyłem w BIOSie rozruch karty ustawiony na PCI

    Sprzęt mój to:

    Płyta główna: ASRock G31M-S R2.0
    Grafika: Nvidia GTX 560
    Zasilacz: LPG12-35 550W

    Karta sprawna na 100% ponieważ kupiona ze sklepu i sprawdzana na miejscu.

    Proszę o szybką pomoc z góry dziękuje
  • #2
    irondick
    Level 31  
    Zasilacz to złomek z czarnej listy. Podepnij coś markowego.
  • #3
    Aseri15
    Level 32  
    Inne karty na PCI-E działają ? Robiłeś reset CMOS ?

    Zasilacz raczej na złom, a nie do komputera.
  • #4
    flaperos
    Level 2  
    tak robilem reset CMOS inne karty dzialaja mi normalnie.

    Myślałem nad tymi zasilaczami:

    ZASILACZ TACENS RADIX VI - 550W - 80+ BRONZE


    ZASILACZ CHIEFTEC GPS-500A8 (80+) 500W


    500W powinno wstarczyc prawda? Do tego renomowana marka zasilaczy
  • #5
    strucel
    Level 33  
    Obawiam się że wymiana zasilacza nie musi pomóc. Karta wspiera PCI-e 2,1 a płyta 1,1 teoretycznie powinna być wstecznie kompatybilna ale spotkałem się już z problemami współpracy nowych kart i bardzo starych płyt głównych.