Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nokia Lumia 900 - Resetuje się w kółko

szymon_nowy 01 Mar 2015 15:34 1593 5
    szymon_nowy
    Level 13  
    Mam problem lumią 900

Telefonu był po upadku miał pękniętą szybkę i to bardzo ale wszystko działało jak należy. Kupiłem na allegro używaną szybkę 100% sprawną. Rozkręciłem telefon szybkę wymieniłem i teraz przy próbie włączenia telefon zaczyna się włączać jest wibracja pokazuje się logo Plusa i koniec znowu reset i tak w kółko. Wiem że na internecie jest wiele podobnych tematów ale wypróbowałem już wszystko i nic to nie daje. Wypisze wszystkie metody jakie próbowałem:

-odłączenie baterii na dłuższy czas
    -trzymanie dłuższy czas przycisku power
    -baterie naładowałem na fulla do 3.8V regulowanym zasilaczem
    -próby hard resetu też nic nie dają próbowałem na wszystkie sposoby
    -pod ładowarką czy komputerem zachowuje się tak samo czyli w kółko reset
    -podczas podłączania do komputera z jednoczesnym trzymaniem przycisku od aparatu na ekranie pojawia się taki rysunek telefonu kabla i komputera ale tylko na chwile i znowu reset
    -odpinałem tasiemkę od bocznych klawiszy bez skutku
    -odpinałem tą małą tasiemkę co idzie do wyświetlacza
    -próbowałem różnych programów takich jak: Product Support Tool For Store 5.0; Phoenix; Data Package Manager; Multi Software Updater 5.0; Lumia Software Recovery Tool. Żaden program sobie nie poradził programy chcą się łączyć z telefonem ale on ciągle się resetuje i nie dochodzi do wymiany danych.

A i dopisze jeszcze że zamieniałem te wyświetlacze tzn. zakładałem ten pobity ale na nim jest tak samo czyli cały czas reset.

Pomóżcie co mogę jeszcze zrobić?
    tedi
    Level 12  
    Stawiam na uszkodzenie HW .Proponuje udać się z nim do zaufanego serwisu GSM.Wygrzanie może pomóc lecz nie w warunkach garażowych .
    szymon_nowy
    Level 13  
    Kolego a mógłbyś powiedzieć jak wgrywa się oprogramowanie do tego telefonu czy potrzebny jest jakiś specjalny interfejs czy zwykły kabel USB wystarczy?
    djtonka
    Level 25  
    przecież pisałeś u mnie że nie mogłeś wgrać ale zamiast skupić się na jednym wolisz marnować czas
    szymon_nowy
    Level 13  
    No tak posiadanymi przeze mnie programami jak i zwykłym kablem USB nie potrafię wgrać softu dlatego pytam czy trzeba mieć jakiś specjalny kabel, box, program?
    tedi
    Level 12  
    To że telefon działał (normanie) przed wymianą LCD czy dotyku nie świadczy to że nie jest uszkodzony mechanicznie .Rozbierając go nie uszkodziłeś oprogramowania wiec skup sie na usterce mechanicznej.