Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki używany laptop do 2500zł?

Nerwus66 02 Mar 2015 18:05 552 2
    Nerwus66
    Level 2  
    Witam!

Przeszukałem pewne fora jednak nie mogłem znaleźć tam odpowiedzi na mój temat ze względu innych preferencji założycieli tematu co do laptopa lub przedawnienia. Zakładam więc wątek tutaj.

Niedługo będę musiał pozbyć się swojego 6-letniego komputera wartego dzisiaj grosze jednak z przyczyn osobistych chciałbym kupić tym razem laptopa. Zastanawiam się nad waszą opinią na temat używanych laptopów głównie do gier. Jakie polecacie ew. nie polecacie? Nie chodzi mi o hardcorowy gaming na ultra full hd jednak zależy mi na płynności, prostej satysfakcji i komforcie z grania. Zastanawiałem się nad zakupem laptopa MSI GX60 z potężną grafiką i dobrą opinią wśród graczy- Radeon HD 7970M 2GB i procesorem AMD 4600M który jest stosunkowo bardzo słaby i podobno nie wykorzystuje w pełni potencjału GPU. Laptopa można dostać już za 2000zł(uzywanego, a nówkę za 3300).

Bardzo zależałoby mi na odpaleniu na tym laptopie GTA V(minimalne-średnie) ze stosunkowo małymi wymaganiami- zakładając, że po wyjściu gry będzie miała dobrą optymalizację i wymagania były rzeczywiste. Nie chcę odpowiedzi typu- "Za te pieniądze dostaniesz 2-3 razy lepszego pieca"

Pzdr!
    gregorianin
    Level 27  
    Twoje oczekiwania spełni na pewno Asus G75VW Core i7 3720QM, GTX760M lub 770M (zależnie od wersji), w tym budżecie do kupienia z 16gb ramu i nagrywarką BR. Dobre chłodzenie, zero throttlingu grafiki nawet po OC na tyle ile tylko pozwalają suwaki w afterburnerze. Odpalanie gier w rozdzielczości HD (nie full HD) pozwoli najczęściej na granie w wysokich ustawieniach np. Crysis 3 bez AA, battlefield 4, skyrim itp. W laptopie masz miejsca na dwa dyski więc jako systemowy w przyszłości wsadzisz sobie SSD, podświetlana klawiatura, dobre wykonanie i ciekawy design, miałem i szczerze polecam.
    Nerwus66
    Level 2  
    Dobra dzięki wielkie, będę musiał go tylko wyczaić na allegro, ale rzeczywiście jest idealny na moje oczekiwania.