Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TL-WR842ND - Upłynął limit czasu żadania.

Frytkosci 03 Mar 2015 17:38 609 2
    Frytkosci
    Level 2  
    Witam, mam problem już od dłuższego czasu z tak zwanymi "freezami" w grach glownie ( league of legends/tibia ). Podczas grania w losowych chwilach pojawia sie freez na 2-3 sekundy co jest bardzo uciazliwe, dzieje się tak srednio 10x na 30min~ Odpaliłem sobie cmd i spingowalem 2 rozne strony onet.pl i eune.leagueoflegends.com, i co sie okazuje co jakis czas pojawia się pojedyńczy komunikat " Upłynął limit czasu żądania. " Podczas kiedy gralem tez odpalilem cmd i spingowalem te strony i kiedy nastapil freez, ktory trwa 2-3s. szybko zminimalizowalem grę i spojrzalem na pingowanie.. w tym samym momencie pojawil sie komunikat o "Upłynięciu limitu czasu żądania"... Dzwonilem do mojego dostawcy oczywiscie nie widzą zadnego problemu u siebie, byl nawet serwisant u mnie powymienial kabel wchodzacy do Routera, skonfigurowal go ponownie, zrobil aktualizacje ale niestety nawet to nie pomoglo.. wczesniej jeszcze probowalem formata, aktualizacja sterownikow, skany antywirusowe itp. itd. Dodam ze router mam nowy ( 4-5 miesiecy ) na starym tez taka akcja sie dziala... ale nie od zawsze kiedys nie bylo takiego problemu, dodam ze na 2 innych laptopach w domu dzieje sie to samo.. Dopiero gdy wlaczam internet bezposrednio przez kabel do laptopa wtedy dziala wszystko normalnie. Szukałem juz w wielu miejscach jakiegos wyjscia ale nie znalazlem.. Bardzo prosiłbym o pomoc...

Wireless Router TL-WR842ND
    Internet Kablowy 20mbit/s

ostatnie pingowanie strony onet.pl wykazało:
    Statystyka badania ping dla 213.180.141.140:
    Pakiety: Wysˆane = 3242, Odebrane = 3232, Utracone = 10
    (0% straty),
    Szacunkowy czas bˆĄdzenia pakiet˘w w millisekundach:
    Minimum = 3 ms, Maksimum = 139 ms, Czas ˜redni = 4 ms
    janeczekkk
    Level 22  
    Spróbuj zmienić adresy serwerów DNS w routerze na inne -> "szybsze"
    Frytkosci
    Level 2  
    Podpiąłem stary router i wszystko dziala jak nalezy, gralem juz 2 gry po srednio 40min i ani jednego freeza, wczesniej na 3000 wyslanych, odebranych pakietów bylo 10 utraconych, teraz zaledwie 2 na 3500 i nawet tego nie odczulem w grze 0 laga.. Także jesli ktos bedzie mial taki sam problem jak ja lub podobny proponuje sprobowac podpiac komputer bezposrednio do kabla i jesli wtedy bedzie dzial normalnie internet to sprobowac podpiąć inny router i bedzie wiadomo co jest grane ;) W moim przypadku router gubił pakiety i za kare poszedł do serwisu xd

PROBLEM ROZWIĄZANY.