Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung Galaxy S Advance - Wskaźnik baterii reaguje z wielkimi opóźnieniami

japko1024 03 Mar 2015 21:57 822 1
    japko1024
    Level 18  
    Witam. Od kilku dni wskaźnik baterii mojego smartfona często reaguje ze znacznym opóźnieniem. Po podłączeniu ładowarki nie wyświetla się wskaźnik ładowania, dopiero po dłuższym czasie. Po odłączeniu ładowarki nawet przez kilka godzin wyświetla się, że jest podłączona i że bateria jest naładowana do 100%, mimo że korzystałem wcześniej z Internetu i innych aplikacji. Dopiero przy nieco ponad 20% wskaźnik pokazuje wiarygodne wartości. Ostatnio miałem też problem z rozpoczęciem połączenia USB (Windows 8.1). Po kilku próbach udało mi się, ale po odłączeniu kabla smartfon wciąż pokazywał, że jest wciąż podłączony (ikonka USB). Proszę o pomoc.
    Radio control
    Level 18  
    telefon zostal zalany badz upadl ? . spruboj na wylaczonym telefonie wyczyscic wejscie na ladowarke. Zdarzyla mi sie kiedys taka sytuacja,telefon upadl w snieg i w ten sam sposob wlasnie wariowal. Delikatne wyczyszczenie slotu igla pomoglo :) i po tej czynnosci zrob hard reset to tez wiele moze wniesc poniewaz telefon reaguje z opoznionym zaplonem przez jakis program badz uszkodzona funkcje. Rowniez poczytaj o kalibracji baterii programem battery calibration badz poprzez usuniecie pliku batterystats.bin poprzez program root explorer. Niestety oba programy potrzebuja roota.