Witam,
Od dłuższego czasu dręczy mnie niestabilny ping w grach, wpadłem na pomysł zaktualizować soft dla routera. Znalazłem najnowszy soft dla mojego routera (wszystkie informacje o nim w załączniku): AirGrid M5 HP,pobrałem go ze strony producenta.
W wersji: v5.5.10, pobrałem, zrobiłem backup obecnych ustawień routera na komputer i przeszedłem do aktualizacji softu poprzez router, lecz sypie errorem (internet2).
Błąd: Firmware image check failed. Error code: -6
Gdzie leży problem?
Pytania do tego:
1. Czy aktualizacja softu na prawdę coś daje?
2. Mogę w jakiś sposób dojść gdzie leży wina niestabilnego pingu?
Posiadam dostęp do winboxa mojego dostawcy, mogę za pomocą niego coś zdziałać w sprawie niestabilnego pingu?
Jestem kompletnym laikiem i proszę o wyrozumiałość!
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Od dłuższego czasu dręczy mnie niestabilny ping w grach, wpadłem na pomysł zaktualizować soft dla routera. Znalazłem najnowszy soft dla mojego routera (wszystkie informacje o nim w załączniku): AirGrid M5 HP,pobrałem go ze strony producenta.
W wersji: v5.5.10, pobrałem, zrobiłem backup obecnych ustawień routera na komputer i przeszedłem do aktualizacji softu poprzez router, lecz sypie errorem (internet2).
Błąd: Firmware image check failed. Error code: -6
Gdzie leży problem?
Pytania do tego:
1. Czy aktualizacja softu na prawdę coś daje?
2. Mogę w jakiś sposób dojść gdzie leży wina niestabilnego pingu?
Posiadam dostęp do winboxa mojego dostawcy, mogę za pomocą niego coś zdziałać w sprawie niestabilnego pingu?
Jestem kompletnym laikiem i proszę o wyrozumiałość!

Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam