Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

renault laguna II 1,9dci,nie czyta karty,mruga kontrolka immo,nie zapala.

09 Mar 2015 09:17 6255 6
  • Poziom 9  
    Witam od kilku dni mam problem z kartą i uruchomieniem pojazdu.Pewnego ranka po włożeniu kraty zauważyłem,że kontrolka szybko mruga,przycisk start-stop nie działa,nie włącza sie zapłon,kierownica sie nie blokuje,radio działa.Dodam,że posiadam dwie karty,jedna i druga tak samo reauguje.Prosze o pomoc.
  • Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
  • Poziom 34  
    Albo karty uwalone,albo czytnik uwalony,albo UCH uwalone-sprawdz
  • Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
  • Poziom 9  
    Dodam,że po wyczyszczeniu przewodów z boku bateri lewa strona,sprawdzeniu czytnika,auto nie odpaliło,ale po wyciągnięciu i obczyszczeniu przekazników auto odpaliło,ale dzis rano problem wrócił,jest to samo szybko mruga kontrolka immo,światełko w czytniku tez szybko mruga,przycisk start-stop nie świeci i nie działa,gdzie szukać usterki?

    Dodano po 5 [minuty]:

    Sprawdzę,dzięki serdeczne.

    Dodano po 3 [godziny] 18 [minuty]:

    Karty i czytnik kart są ok,sprawdzę jeszcze UCH,może być z benzyny?
  • Poziom 34  
    Kolego zrob diagnoze najlepiej clipem i tam bedziesz widział po parametrach gdzie tkwi problem.
    Nie podkladaj uch z benzyny bo i tak przeciez na nim nie odpalisz bo w nim jest czesc immo czyli wpisane karty.
  • Poziom 30  
    laguna ma elektronike przy słukpu. spotkalem dwa przypadki, gdzie woda nie odpływała i ze słupków zalewalo elektronikę. W moich przypadkach skonczylo się na zlaniu wody , mozna choćby wykrecić jedną śròbe zawiasu na dole a następnie wstawiłem farelkę do środka i po wysuszeniu wszystko dzialalo
  • Poziom 9  
    Witam,problem rozwiązany,w mojej lagunie główną przyczyną usterki, był jeden z przekazników w skrzynce z boku akomulatora,po wymianie wszystko wróciło do normy i jak dotąd jest ok.Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam.
  • Poziom 11  
    Witam

    Który przekaźnik wyjmowałeś do czyszczenia osuszania ? Mam ten sam problem, dzis rano wkładam kartę (na drugiej to samo a napewno są ok bo 2dni wczesniej auto odpalało) i nic zero reakcji, brak zapłonu - tylko radio zegarek i mrugajace immo oraz podświetlenie czytnika kart. samochód stał ponad tydzień na dworze przy mokrej pogodzie i podejrzewam że złapał wilgoci gdzieś.

    Rozwiazane- pomoglo w moim przypadku wygrzanie UCH suszarka pare minut.