Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wentylator Łazienkowy Vents Brak regulacji czasowej

gdzies w polsce 09 Mar 2015 12:25 1434 6
    gdzies w polsce
    Level 10  
    Witam mam problem z wentylatorem łazienkowym otóż gdy włączam światło to oczywiste i on się załącza a gdy gaszę światło to on działa ok 15 min jak dla mnie to jest za długo. Jeszcze zainstalowany jest do góry nogami ale to szczegół po zdjęciu obudowy jest regulacja tylko że ona nie działa można kręcić i w jedną o w drugą do usranej... a on i tak samo długo kręci.

Sąsiadka pode mną wymieniła całkowicie na inny model i teraz ma po wyłączeniu światłą ok 1 minuty kręci i przestaje i ja też bym tak chciał albo chociaż że od razu po wyłączeniu światła żeby stawał czy jest to możliwe bez konieczności wymiany całego wentylatora ?
    pawem1
    Level 25  
    Może się przywiesił? Ustaw na minimum i odłącz zasilanie, wyłącz bezpiecznik główny od światła w łazience czy jak tam masz, a jak się zepsuł to można jeszcze podłączyć tak że wentylator będzie się kręcić tylko gdy jest włączone światło w łazience.
    gdzies w polsce
    Level 10  
    no ja tam mam rozdzielnie i każde pomieszczenie mogę wyłączyć osobno zobaczę dziś czy to pomoże ale od razu mi doradź jak bezpośrednio podłączyć by działał tylko przy zapalonym świetle tak będzie najlepiej .
    gdzies w polsce
    Level 10  
    nie da rady nie działa kręci się cały czas . Powiedz jak co z czym złączyć by wyłączał się razem ze światłem .
  • Helpful post
    pawem1
    Level 25  
    Odłącz zasilanie najpierw bo tam jest cały czas niebezpieczne napięcie!
    Według schematu.
    Najprościej to w kostce czarny przewód odkręcić od żółto-zielonego [L] i przykręcić do środkowej kostki, tam są przewody biały i czerwony a z drugiej brązowy [LT] zasilanie po łączniku światła.

Wentylator Łazienkowy Vents Brak regulacji czasowej

Dokładnie jaki to model wentylatora?
    gdzies w polsce
    Level 10  
    teraz ci nie powiem bo nie pamiętam na obudowie jest tylko napisane '' Vents ,,
    dzięki za wskazówki na pewno sobie poradzę :) pozdrawiam i dziękuję jak będę na budowie to zobaczę i dam znać .
    gdzies w polsce
    Level 10  
    Dzięki bardzo podłączyłem tak jak napisałeś i działa tak jak chciałem pozdrawiam :)