Witam wszystkich pomocnych na forum, moj problem polega na tym, ze dzieja mi sie cuda ze swiatlami w Citroen Jumper. Nie wiem jak to opisac zeby Was zadowolic ale sie postaram.
Wiec zacznijmy od tego, ze po zgaszeniu swiatel i9 wyjeciu kluczyka caly czas pali sie tylne swiatlo przeciwmgielne i caly czas pozostaje zapalona kontrolka na desce rozdzielczej ale podkreslam , ze to kontrolka od swiatel mijania, a nie kontrolka od swiatel przeciwmgielnych. Do tego nie dzialaja stopy z tylu, 3 stop na szybie dziala. Nie dziala takze prawy tylny kierunek i nie ma swiatel mijania, ktore pojawiaja sie po przelaczeniu na dlugie za pomaca manetki ale na desce nie pojawia sie sygnalicacja , ze zapalone sa dlugie swiatla. Wiem, ze to pomyliny opis ale wlasnie tak to wyglada
Do tego nie dziala ogrzewanie, mam na mysli to, ze w ogole sie nie wlacza. Pies jakis czas temu przygryzl mi przewody od gniazda do przyczepy i tu widze pierwsza przyczyne problemu ale te grzanie mi nie pasuje do tego wszystkiego. Nie znam sie na tym a chce sprobowac sobie sam z tym poradzic, takze bede wdzieczny za wszystkie podpowiedzi. Rozkrecilem obie lampy z tylu, wszystko wydaje sie byc w porzadku, rozkrecilem pol deski rozdzielczej , poruszalem wszystkim co sie da, przekaznikami, kostkami , nie dotarlem jeszcze do manetek od kierunkow i swiatel. Te przewody od haka sa na wierzchu i sa podlaczone do lampy tewej z tylu polaczylem je ale zostaje mi jeden przewod , a po drugiej stronie nie ma do niego pary i zastanawiam sie czy ten kundel nie wyrwal go bezposrednio z gniazda ale i tak powinna dzialac cala reszta oprocz swiatla za ktore jest odpowiedzialny przewod czy cos w tym stylu. Dodam jeszcze , ze gniazdo przy haku jest 13 pinowe.
Pomozcie gamoniowi moze cos wykombinuje
Dziekuje za wszelkie podpowiedzi
Wiec zacznijmy od tego, ze po zgaszeniu swiatel i9 wyjeciu kluczyka caly czas pali sie tylne swiatlo przeciwmgielne i caly czas pozostaje zapalona kontrolka na desce rozdzielczej ale podkreslam , ze to kontrolka od swiatel mijania, a nie kontrolka od swiatel przeciwmgielnych. Do tego nie dzialaja stopy z tylu, 3 stop na szybie dziala. Nie dziala takze prawy tylny kierunek i nie ma swiatel mijania, ktore pojawiaja sie po przelaczeniu na dlugie za pomaca manetki ale na desce nie pojawia sie sygnalicacja , ze zapalone sa dlugie swiatla. Wiem, ze to pomyliny opis ale wlasnie tak to wyglada

Pomozcie gamoniowi moze cos wykombinuje

Dziekuje za wszelkie podpowiedzi