Do silników zalecany jest Gambit AF-Oil.
Płyta Gambit CD jest przeznaczona do instalacji gorącej wody i posiada atest PZH...
Słyszałem dużo negatywnych opinii na temat stosowania materiału "Gambit" w silnikach motocykli, jednak nikt nie potrafił jednoznacznie określić jaki rodzaj materiału został użyty. Najczęściej opisywane były wady "rozpływania się" uszczelki, zgniatania, po demontażu były zniszczone albo "niezdatne do ponownego montażu".
Miałem okazję skorzystać z Gambit AF-OIL i nie mogę poprzeć w.w. opinii. Nie zgniata się nawet po cylindrem i przede wszystkim nie przecieka. Kilka znajomych używało i tam też zero przecieków. Arkusz kosztuje jednak koło 100 zł (0.5 mm).
Uszczelkę trzeba składać na sucho, na odtłuszczoną powierzchnię i uszczelkę, wtedy gwarantuję że się "sklei" i nie będzie ciekło. Ważna kwestia zastosowania do którego chcesz użyć. W większości przypadków w silnikach japońskich motocykli na ważniejsze punkty stosuje się wyłącznie masę uszczelniającą (połówki karterów dzielonych w poziomie, miski olejowe). Nie można tam użyć uszczelki, natomiast miejsce użycia masy uszczelniającej musi być zgodne ze serwisówką (bo np. przypadkiem zakleisz kanały olejowe).