Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Hotpoint-Ariston LL 43 S - nie startuje

10 Mar 2015 14:32 3018 6
  • Poziom 2  
    Witam

    Przekopałam wszystko i raczej nie znalazłam mojego problemu. Otóż od jakiegos czasu nie moge odpalić zmywarki. Włączam ją wszystkie kontrolki działają czyli świecą się wybieram program i tu zaczynają się schody bo nie reaguje na zaden problem. Włączyć ją to jak wygrać 6-tkę w lotto :( Jak już zaskoczy to wszystko jest ok., ale jak nie uda mi się włączyc to mogę sobie lecieć po kazdym programie, a ona nie startuje :( Wyczysciłam wszystkie filtry łącznie z filtrami od wody co dochodzą do zmywarki i wszystkie filtry. Nawet "te wiatraczki" co rozpraszają wodę wszytsko czyste, a ona dalej nie startuje :(
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 15  
    Co z sygnalizacją błędów?
  • Poziom 2  
    Nic nie sygnalizuje zadnych błędów
  • Poziom 15  
    Pamiętam ze mieliśmy takie "wariatki w laboratorium" odłączaliśmy je z gniazdka na kilka minut i po ponownym podpięciu było okej, być może programator się przywiesił, odłącz na 5 minut i spróbuj ponownie
  • Poziom 2  
    ok tak zrobię i napiszę czy "ogarneła się " :)
  • Poziom 8  
    Mam dokładnie ten sam problem i miałem nadzieję że znajdę jakaś odpowiedz...
  • Poziom 1  
    Witam.
    Co prawda mam inny model zmywarki tzn.: Hotpoint-Ariston LTF11H132 EU, ale identyczne objawy.
    Po włączeniu wybieram program, zamykam drzwiczki i dalej kaplica. W moim przypadku winne były zaśniedziałe złączki od zamka. Dla pewności przeczyściłem sprayem kontakt U i kontakt S też resztę złączek w drzwiczkach i śmiga aż miło.
    Rozkręcenie drzwiczek to ok 5 min. 4 szt. żeby zdjąć front meblowy i 10 szt. samych drzwiczek zmywarki. W środku 4 złączki do przeczyszczenia.
    Mam nadzieję, że komuś pomogłem. Powodzenia.