Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Whirlpool/WBE3321A - 10'C w chłodziarce

11 Mar 2015 19:58 603 2
  • Poziom 2  
    Posiadam 6-letnią chłodziarko-zamrażarkę Whirlpool. Pół roku temu był wymieniony termostat. Teraz znów coś padło. Co to może być, jaki może być koszt naprawy? Szczerze mówiąc, zaczyna mnie ta lodówka irytować.
    Objawy:
    - zgasła żarówka
    - zamrażarka działa bez zarzutu
    - w chłodziarce jest 8-10 C
    - plecy są lekko ciepłe
    - lodówka cicho pomrukuje, nie załącza się
    - tylna ścianka jest lekko zamrożona

    Czy to może być znowu ten termostat?
  • Specjalista AGD
    Chitynoff napisał:

    - lodówka cicho pomrukuje, nie załącza się
    Coś tu kręcisz, jakby się nie załączała to by nie mruczała :D . Jeśli jest jak piszesz
    Chitynoff napisał:

    - w chłodziarce jest 8-10 C
    - tylna ścianka jest lekko zamrożona
    to według mnie nastąpił ubytek czynnika chłodniczego z układu. Dla pewności daj zdjęcie tej "lekko zamrożonej" ścianki tylnej.
  • Poziom 2  
    Przepraszam, może wyraziłem się niezbyt dokładnie.
    Lodówka szumi, natomiast nie ma tego, co było wcześniej, czyli co jakiś czas działała głośniej i brzmiało to jakby coś było zasysane. Mówiąc opisowo :)

    Jednak sytuacja się zmieniła po wyłączeniu/włączeniu do prądu. Teraz w chłodziarce jest ok 5°C. Nadal nie działa światło. Podczas obu awarii zgasła żarówka. Czy doszło do jakiegoś spięcia?
    Na tyle lodówki jest delikatny szron, który można zdrapać pazurem, natomiast nie ma lodu.