Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Trzeszczenie mikrofonu podczas korzystania z modulatora g³osu.

DragonSpirit 12 Mar 2015 15:47 1080 2
    DragonSpirit
    Level 13  
    Witam.
    Kiedy korzystam z modulatora g³osu to wszystko jest niby ok. Skonfigurowa³em sobie specjalny oddzielny g³os i doda³em zadowalaj±ce mnie efekty.
    Niestety gdy np. otwieram przegl±darkê czy stronê internetow± to nagle trzeszczy, przerywa i strasznie psuje siê g³os. Koszmar pojawia siê gdy odpalam filmik.
    Kiedy s³ucham muzyki z windows media player to nie ma najmniejszych problemów.
    Nie mam pojêcia o co mo¿e chodziæ...

Wgl. ciekawa rzecz sta³a siê wczoraj.
    Normalnie pad³ mi mikrofon w TS i zrestartowa³em TS i nic nie dzia³a³o.
    Gdy pod³acza³em mikrofon do komputera to wszystko siê zawieszsza³o a¿ nie od³aczy³em. My¶la³em ¿e zosta³ tylko format, a wystarczy³o odinstalowaæ i zainstalowaæ sterownik jeszcze raz. O co tu mog³o chodziæ? (to tak na boku).
    konior966
    Level 21  
    DragonSpirit wrote:
    Niestety gdy np. otwieram przegl±darkê czy stronê internetow± to nagle trzeszczy, przerywa i strasznie psuje siê g³os. Koszmar pojawia siê gdy odpalam filmik.
    Kiedy s³ucham muzyki z windows media player to nie ma najmniejszych problemów.
    Modyfikacja g³osu za pomoc± programu musi dzia³aæ w czasie rzeczywistym, je¶li dajesz procesorowi inne ciê¿kie zadanie, nie ma on wystarczaj±cej mocy przerobowej by nad±¿yæ z modulowaniem d¼wiêku i przez to powstaj± takie kwiatki, odtwarzanie muzyki jest znacz±co mniej absorbuj±ce dla procesora.
    DragonSpirit
    Level 13  
    Ok dziêki za odpowied¼.