Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
IGE-XAOIGE-XAO
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Diora AWS 504

21 Mar 2003 00:22 2156 4
  • Poziom 12  
    Posiadam amplituner Diory AWS 504.
    Po wlaczeniu zasilania swieci sie przez chwile dioda stand by po kliku badz kilkunastu s gasnie razem z dioda w potencjometrze glosnosci, swieca sie tez wszystkie diody z wyjatkiem d stereo (zasilana z plyty gl) wyswietlacz nie pracuje.
    Scalak TDA 8138 wszystkie napiecia Ok, BD 136 sprawny UCY 7407 prawdopodobnie tez , jest na procesorze P8749H.
    Czy procek moze byc walniety i gdzie go mozna dostac?

    :?: Ma ktos schemat elektryczny?
  • IGE-XAOIGE-XAO
  • Poziom 13  
    Jeżeli wzmacniacz reaguje na jakieś funkcje to procek raczej nie jest walnięty choć nie jestem tego pewien, najlepiej sprawdz czy się grzejej jeśli wyczuwasz wyrażne ciepło to raczej napewno procek do wymiany kiedyś naprawiałem AWS 504 to totalnym padzie (koleś napraiwał i zwarło mu się 5 V z 38 V padł procek i usprawniał to i owo)
    jakbyś chciał to mam jeszcze jeden zapasowy
  • IGE-XAOIGE-XAO
  • Poziom 12  
    Wzmacniacz nie reaguje wogole z pilota rowniez procesor po kilku sekundach jest gorący, że nie da się go dotknac. na poczatku byly przepalone bezpieczniki do ukladu TDA (nie dzialalo nic) po ich wymianie swieca sie tylko diody i nic wiecej.

    Ile taki procek kosztuje??

    Moj wzmacniacz ma fabryczne parametry :lol: i od nowosci juz kilka lat sprawowal sie niezawodnie.
  • Poziom 12  
    po raz pierwszy padł teraz :(