Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

chamberlain hc 250 - instalacją bramy i pilotów bez instrukcji?

SZPANER_ 17 Mar 2015 21:36 3255 5
    SZPANER_
    Level 10  
    Witam, mam taki problem z instalacją bramy, ale zacznę od początku, dostałem za darmo napęd do bramy bez żadnego opisu bez żadnej nazwy. Po długim grzebaniu w necie okazał się ze to "chamberlain hc 250" wszystko zamontowałem do bramy i pojawił się problem jak to uruchomić? w necie znalazłem instrukcje, i robię tak jak opisali i nic nie wychodzi. metodą prób i błędów udało mi się ustawić silę naciągu bramy ale zamyka się sama po 2 min a ja tak nie chcę, a pilota nie mogę w żaden sposób zaprogramować. Może ktoś ma taki automat i podeśle instalacje tego sprzętu. jest dość wiekowy to wiem bo nigdzie nie ma żadnego info na ten temat. w załącznikach przesyłam fotki głównej płytki jak i płytki od pilotów i "radia" a także pilot. za każdą pomoc w uruchomieniu tego sprzętu z góry dziękuje. A jak by ktoś miał jakiś skan i może przesłać to proszę na adres p.petruk(_at_)wp.pl.
    pozdrawiam.
    SZPANER_
    Level 10  
    czy ma ktoś pomysł na ten automat?
    Elektrobim

Level 15  
    Automat powinien mieć wyprowadzenie do sterowania ręcznego (takie do którego można podłączyć np. przycisk dzwonkowy). Trzeba sprawdzić czy sygnał na tym wyjściu sprawi, że silnik ruszy. Jeśli ruszy - uszkodzony może być odbiornik radiowy lub piloty źle wgrane.

Dioda w odbiorniku się załącza/mryga po próbach wgrania pilota? Pilot wygląda na oryginalny więc jeśli pochodzi od tego automatu powinno dać się go wprogramować.
    SZPANER_
    Level 10  
    piloty są na 100% oryginalne bo były 2 w zestawie i dokupione były jeszcze 2 takie same. jak wciskam przycisk "ch1" to świeci się dioda zielona, wciskam guzik na piloci którym chce otwierać i dioda zaczyna mrugać i mogę tak nawet 3 minuty trzymać i nic się z tym nie dzieje. nie mam instrukcji bo może coś jeszcze trzeba wcisnąć by potwierdzić przycisk pilota.
    Elektrobim

Level 15  
    Najprościej więc będzie po prostu spróbować go uruchomić ze sterowania ręcznego. Jeśli ruszy, przyczyn można szukać w odbiorniku. Jeśli nie ruszy coś innego może go boleć.
    chudystg
    Level 16  
    Gdyby się okazało, że płyta główna jest sprawna i problem jest z odbiornikiem mogę odstąpić oryginalny, pewny i sprawdzony odbiornik do tego napędu w przyzwoitej cenie.

Ewentualny kontakt na priv.