Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

zmywarka Miele automati G575 - nie pobiera wody, naprawia się sama po tygodniu

20 Mar 2015 00:43 2475 1
  • Poziom 1  
    Przeczytałem podobne tematy i nie znalazłem odpowiedzi na moje problemy.

    Witam, zmywarka jest stara, kupiłem używaną za 100zł
    miała działać i tak się też stało - podłączyłem - pozmywała.
    drugi raz już nie nabrała wody
    Pomyślałem elektrozawór - zanim go sprawdziłem połamałem go podczas wykręcania, kupiłem zamiennik, podłączyłem - super - wszystko działa - zmywarka pozmywała.
    drugi raz juz nie nabrała wody - dokładnie taka sama sytuacja.

    Zmywarka nie daje napięcia na elektrozawór (sprawdzałem za pomocą żarówki - nie mam żadnego sprzętu).
    Sam elektrozawór sprawny - po podłączeniu do gniazdka puszcza wodę.

    Co robić?
    Co sprawdzić?

    Mam dziwne wrażenie że jak postoi tydzień to sama zadziała - miałem już taką sytuację 3 razy z różnymi zmywarkami.

    Miesiąc wcześniej było podobnie ze zmywarką siemens (nie pamiętam już modelu ale nowsza od tej Miele - kupiłem używaną za 400zł)

    Podłączyłem, pozmywałem raz, kolejny raz już nie chciała zmywać - oddałem do naprawy gwarancyjnej. Sprzedawca odwiózł ją po tygodniu i powiedział że u niego działała bez problemów. Podłączyliśmy u mnie - również działała. Zrobiłem 4 mycia i znowu się popsuła. Wtedy nawet dla wiarygodności nagrałem filmik (nie mogę dodać linka jako nowicjusz na forum)
    Zmywarka totalnie zgłupiała, nie robiła progrmu, cały czas wyła, nie nabierała wody i działała pomimo otwarcia drzwi.
    Postanowiłem oddać ją sprzedawcy. Dzień przed przyjazdem efekt był jak na filmiku, a w dniu odbioru zmywarka sama się naprawiła i robiła program normalnie...
    oddałem ją i kupiłem miele

    Dokładnie tak samo miałem wcześniej z inną zmywarką siemens - psuła się i naprawiała w cyklach mniej więcej miesięcznych. Jak była popsuta to nie kończyła normalnie programu tylko ciągle pracowała jakaś pompa.
    Postała tydzień to się naprawiała. Pochodziła miesiąc to się znowu psuła.
    Po pół roku przeszła w inny tryb popsucia - tak że nie dało się z niej już korzystać. Również naprawiła się sama po 2 miesiącach stania - postanowiłem ją sprawdzić przed wyrzuceniem a ona zadziałała bez problemów...
    Niestety po miesiącu padła całkowicie.

    Nie wiem o co chodzi, czy mam takie nieszczęście do zmywarek czy stare używane sprzęty ciągle się psują. Może mam dziwny dom/instalacje/elektrykę - coś może przebija.

    Te sytuacje są dla mnie tak abstrakcyjne że nie wiem już kogo pytać i jak na to zaradzić.
  • Poziom 15  
    Może woda sączy się po wężu i zalewa załącza Aqua Stop lub jest małe ciśnienie.