Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

C++ Builder 6 Jak połączyć StringGird z TreeView

dawko6 21 Mar 2015 10:37 1107 8
  • #1 21 Mar 2015 10:37
    dawko6
    Poziom 2  

    Witam.
    Chciałbym zrobić bazę danych działająca na zasadzie Excel'a.
    W StringGrid wpisuje się jakiś tekst, a w TreeView każdy TreeNode jest nowym arkuszem.

    0 8
  • #3 23 Mar 2015 20:01
    dawko6
    Poziom 2  

    W sumie to nie jest wcale głupi pomysł ale nie do końca o to mi chodziło ponieważ w TreeView może być nawet 100 treenode ponieważ tworzą się w sposób dynamiczny a 100 StringGrid'ów może zmulić program.
    Chyba że cię źle zrozumiałem :D

    0
  • #4 23 Mar 2015 21:38
    -psiak-
    Poziom 32  

    Zainstaluj sobie TVirtualStringTree i zamień nim TreeView oraz wszystkie 100 StringGrid'ów na raz i nic się nie zamuli.

    0
  • #6 28 Mar 2015 08:44
    dawko6
    Poziom 2  

    Chodzi ci o to żeby wszystkie StringGrid'y przerzucić do jednego komponentu
    C++ Builder 6 Jak połączyć StringGird z TreeView

    0
  • #8 28 Mar 2015 11:36
    -psiak-
    Poziom 32  

    dawko6 napisał:
    Chodzi ci o to żeby wszystkie StringGrid'y przerzucić do jednego komponentu
    C++ Builder 6 Jak połączyć StringGird z TreeView

    Tak, ale raczej coś w stylu:
    C++ Builder 6 Jak połączyć StringGird z TreeView
    Przy czym każdy możesz sobie schować:
    C++ Builder 6 Jak połączyć StringGird z TreeView

    0
  • #9 01 Kwi 2015 20:14
    dawko6
    Poziom 2  

    -psiak- sorry ale ten komponent nie pasuje wizualnie do mojego programu, ale dzięki że próbujesz pomóc ;D
    Chodzi mi bardziej żeby treeview był obok stringgird'a

    Dodano po 5 [minuty]:

    Dżyszla już rozumię o co chodzi sprubuję coś pokąbinować a jak skończę i będzie działać to wrzucę gotowy kod na poradnik
    Jak byście mieli jakieś pomysły to piszcie ;D

    0