Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Budżetowy TV 40 cali do filmów

czacha01 21 Mar 2015 22:38 1392 14
    czacha01
    Level 21  
    Witam

Szukam TV do drugiego pokoju, w jednym mam plazme LG 50PN65 i jestem bardzo zadowolony, byłem zdecydowany na plazmę 42PN4500. Ale niestety juz nie da jej sie kupic nowej z gwarancją...
    I muszę znalezc jakiś inny TV

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 4 x 3,5 m
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5 m
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost,ale wyżej
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stac
    6. Jak słońce świeci w pokoju? na bok TV
    7. Jaki masz obecnie telewizor? 50 " plazma
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? wejście USB odtwarzające filmy z dysku zew./pendriva
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? DVB-t,
    10 .Jakie urządzenia? dysk zewnętrzny/pendrive
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok 2h
    12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? nie preferuję
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy akcji, rozrywka
    14. Czy zamierzasz serfować po internecie? nie
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
    16. Preferencje co do marki? żadne
    17. Preferencje co do wielkości? 39-42''
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach? widoczne pixele, słabe kąty widzenia
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? ~1300 zł
    21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie zależy mi na tym

Teraz mam jakiegoś Oriona Lcd i jest tragedia. Telewizor jest na wprost, ale troche wyzej i oglądając ciemne sceny obraz w TV sie zlewa i nic nie widac. I zaczeło mi to coraz bardziej przeszkadzac. Do tego kanały w SD dosyc kiepsko sie prezentują.
    czacha01
    Level 21  
    Własnie w tym problem.
    W wiekszosci TV jest odpalona jakas animacja i w każdym obraz wygląda dobrze.
    Jak zapytałem, czy mozna podłączyć pendrive ze swoim filmem to mi nie pozwolono.

Ta Bravia fajna, tyle że przekracza budżet

W necie upatrzyłem cos takiego:
    LG 42LB5610
    SONY KDL-40R450 B
    TOSHIBA 40L3433DG
    callightman
    Level 9  
    Ja miałem do niedawna 40 calowa Toshibe (starszy model niż ten co podałeś) i całkiem dobrze się filmy oglądało :)
    cvirek
    Level 11  
    Ja mam takie same "parametry" pokoju.
    Wziąłem phila 40pfh4309 i jestem bardzo zadowolony. Wyrwiesz go za ok 1200zl podobnie jak phila 40pfk4009.
    Dzięki poradom z tego forum jestem zadowolony.
    kula001
    Level 19  
    A ja z kolei polecam przejść się po supermarketach. Jakiś czas temu całkiem przypadkiem wpadł mi w oko telewizor w tesco LG 39" Full HD LCD, z chybotliwą podstawką, która była chybotliwa bo nie było śrubki mocującej. Kupiłem go za 600 zł plus śrubka ;) z gwarancją nówka. Jestem bardzo zadowolony. Jedyny minus malutki to troszkę słaby kontrast, ale nie przeszkadza to za bardzo, zwłaszcza jak przypomnę sobie cenę. Wydaje mi się, że najlepszy stosunek ceny do jakości i wykonania i obrazu mają własnie telewizory LG. Można je kupić za ok 1000 zł spokojnie.
    czacha01
    Level 21  
    Ale ja wcale tak duzo nie oczekuje od telewizora.
    Dzisiaj zrobiłem rundkę po sklepach i niestety wszędzie były kolorowe animacje.
    Chociaż spodobał mi się własnie LG 42LB5610
    nasty_photon
    Level 22  
    Ja kupiłem TCL L40S4603FS za 1099zł i jestem bardzo zadowolony. Telewizor służy do okazjonalnego oglądania filmów z youtube, czasem coś z HDMI a czasem z anteny DVB-T. Prawda jest taka, że jakiego telewizora nie kupisz, to będzie on dobry. Chyba, że ktoś ogląda jedynie czarno-białe szachownice w nocy i podnieca się pomiarami.
    Anonymous
    Level 1  
    nasty_photon
    Level 22  
    LOCOLOCO wrote:
    Jak chcesz mieć tragedię jak obecnie to jesteś na dobrej drodze.
    Powinieneś dozbierać do 40 L5435 Toshiby, Panasonica 39AS500, Sharpa 42L264 czy Samsunga 40 H6200

czacha01 miej na uwadze, że LOCOLOCO to handlarz więc zawsze będzie wciskał droższy produkt - najlepiej ze swojego sklepu.
    czacha01
    Level 21  
    Ok, bede miał to na uwadze. Ale z drugiej strony nie zmusza mnie do zakupu w jego sklepie.
    Wczoraj oglądając animacje w sklepie z wkurzającą reklamą Toshiba z 3D mi sie najmniej spodobała. Ale to tylko podglądowa animacja.
    O Panasonicu As500 czytałem dobre opinie i miesci sie w budzecie
    Anonymous
    Level 1  
    czacha01
    Level 21  
    A więc od dwóch miesięcy testuje Samsunga 40H6200.
    I uważam, ze jak za 1400pln było warto.
    Kanały w HD wyglądają całkiem przyzwoicie, gorzej z sygnałem SD