Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lenovo Z580, nie działają skróty Fn+F6 itd.

ostryswir 22 Mar 2015 09:17 1854 4
    ostryswir
    Level 2  
    Witam

Problem pojawił się po wymianie dysku, a następnie aktualizacji biosu do najnowszej wersji. Polega on na tym, że nie wszystkie hotkeys działają. Między innymi nie mogę wyłączyć touchpada przez skrót Fn+F6, w ustawieniach myszy bez problemu go wyłączam, zmienić jasności wyświetlanego obrazu.

Zainstalowałem najnowsze sterowniki, próbowałem przeinstalowywać, nawet formatowałem komputer i dalej bez efektu. Przy próbie wyłączenia touchpadu w prawym dolnym rogu wyświetla się ikona informująca o tym iż touchpad został wyłączony, lecz ten nadal działa. W menadżerze urządzeń nie mam komunikatów o braku sterowników do jakiegokolwiek urządzenia. W biosie nie posiadam opcji włączenia Action Keys.

Pozdrawiam i proszę o pomoc
    ostryswir
    Level 2  
    zainstalowałem wszystkie podane sterowniki, lecz przy instalacji Intel Management Engine pojawił się błąd taki jak w linku
    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1701623/intel-install.html
    Bios mam aktualny, zainstalowałem sterowniki ze strony Intela w wersji 8.1.40.1416, zamiast sterowników ze strony Lenovo w wersji 8.0.0.1262. Ale nadal jest ten problem.
    master-007
    Moderator on vacation ...
    Masz zainstalowany sterownik Lenovo Energy Management? Jeśli nie to zainstaluj go ze strony podanej przez kolegę @gallus [pl]
    ostryswir
    Level 2  
    Wszystkie sterowniki łącznie z Energy Management są zainstalowane.